exercițiul 5 va rog!!!
cât mai repede dacă se poate.
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
4 > 3 ⇒ √4 > √3 ⇔ 2 > √3 ⇒ a = 2 - √3
12 < 64 ⇒ √12 < √64 ⇔ 2√3 < 8 ⇒ b = 8 - 2√3
c = √(2² · 3) = 2√3
√75 = √(5² · 3) = 5√3
(a + b) · c - 4√75 = (2 - √3 + 8 - 2√3) · 2√3 - 4 · 5√3 =
= (10 - 3√3) · 2√3 - 20√3 =
= 10 · 2√3 - 3√3 · 2√3 - 20√3 =
= 20√3 - 6 · 3 - 20√3 =
= - 18 ∈ Z
magda115:
mulțumesc!!
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă