Limba română, întrebare adresată de ee8583576, 8 ani în urmă

Exercitiul 5 . Va rog mult, imi trebuie urgent. Dau coroana caruia/careia ma ajuta .
Ajuutor!!​

Anexe:

alexa20080: ok
alexa20080: ms
ee8583576: ma ajuti tu?
alexa20080: incerc
alexa20080: in ce clasa esti?
ee8583576: a8a
alexa20080: ok
ee8583576: ok, ajuta ma tu te rog din suflet
ee8583576: dau coroana
alexa20080: ok

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexa20080
0

Răspuns:

    Salut!

O carte pe jumatate citita este ca un drum pe jumatate facut" a spus candva un renumit scriitor. Glasul ei dulce imi mangaia sufletul,simteam ca sunt protejata si cat timp voi dormi,niciun monstru al noptii nu va putea sa imi faca vreun rau... Cartile stiintifice informeaza tinerii si astfel ei dobandesc noi cunostinte despre lume,care ii vir fi de folos in viitor. Fiecare carte este o lume unica,in care putem intra cu totii. Eu eram culcata sub plapuma groasa si calda,inconjurata de jucarii,iar ea statea langa mine si incepea sa povesteasca cu vocea ei blanda de catifea. Colt Alb,jumatate caine,jumatate lup,a suferit mult,dar nu s-a dat batut. Intamplarea din poveste este pe intelesul celor mici si asa ei pot desprinde din ea invatatura,care ii ajuta sa poata deosebi raul de bine. Din fiecare calatorie in lumea cartii invatam cate ceva,ori un cuvant nou,ori un proverb motivational. De la ei tinerii invata respect,curaj si iscusinta,astfel,ei urmeaza drumul cel bun. Cititul ne ajuta sa adunam puteri sa ne putem infrunta mai bine cu problemele si cu stresul. Imi amintesc si azi noptile copilariei mele,in care mama mi-a citit cate o poveste. Nu are niciun sens daca nu citim o carte pana la capat. Astfel,citind carti ,invatam sa ducem lucrurile pana la capat. A dus lupta pana la capat si la sfarsit soarta l-a recompensat... Nu in ultimul rand este foarte importanta,ca tanarul sa citeasca multe carti ca sa isi imbogateasca cultura generala.  

   

Copilaria este perioada in care omul face primii pasi in lume. Copiilor le plac povestile,pentru ca prin povesti ei intra in taramul magic,unde totul se intampla dupa cum vor ei. Vreau sa ii cunosc bine,deoarece in viitor vreau sa svriu articole despre ei,contribuind astfel la protejarea lor. Tot prin carti putem forma si caracterul. Daca cineva vrea sa se duca intr-o aventura,ii trebuie curaj si curiozitate. Un om cult va fi apreciat peste tot si va gasi cu mai usor un bun loc de munca. Asa cum spunea scriitorul Miron Costin:"Nu este alta mai frumoasa si mai de folos zabava decat cititul cartilor". O carte este o calatorie spre necunoscut. Fiind in perioada de formare,tinerii au nevoie de idoli,dupa care sā se ia. Eu consider ca o copilarie fara povesti este ca o noapte fara stele. Ele modeleaza caracterul si intaresc imaginatia creatoare a copilului. El descopera universul ce il inconjoara si incepe integrarea in societate. Doar daca avem aceste calitati,suntem capabili sa incepem o calatorie.

Succes!

 

Răspuns de Komisarul
0

Răspuns:

Sa incerc sa te ajut!

Indiferent daca ai de scris sau de citit, fie ca este la lb romana, fie ca este la alta disciplina de studiu de la scoala, temele date sunt cu un anumit scop- acela de a aprofunda intr-adevar exersarea continutului predat in clasa, dar si  de a-ti  dezvolta capacitatea de a organiza timpul, de a relationa cu colegii sau prietenii, de a-ti  dezvolta creativitatea si inteligenta emotionala.

Sigur ca tema data trebuie sa aibe sarcini  de punere in practica a teoriei sau sa valorifice experienta ta de viata. Asadar sa staileasca un raport adecvat intre  volumul informational stocat in memeorie si ansamblul operatiilor gandirii ( analiza, sinteza, comparatia,generalizarea, abstractizarea).

 Pentru dezvoltarea personalitatii tale ai nevoie de volum informational si de antrenament, ( care la scoala se face cu ajutorul  temelor) pentru ca acesta sa devina stereotipuri  dinamice ( adica sa stii sa rezolvi orice notiune invatata  in judecati )

De asemenea stiu ca astazi in contextul actual, scoala online este un experiment impus, care unor copii le prieste, altora nu! Adica atunci cand esti fata in fata cu profesorul, acesta creaza o alta comunicare verbala si relationeaza cu elevul altfel decat atunci cand se afla in fata unui monitor cu imaginile elevilor. Temele par din ce in ce mai multe cu un volum mare de efort fizic si psihic, atat profesorii, cat si elevii fiind pur si simplu sufocati de progamele scolare, indicii de performanta si parcurgerea la zi a meteriei!

Tu ca elev trebuie sa efectuezi teme atat la disciplina care te atrage, cat si la altele care sunt mai putin placute ( si asta, dupa parerea mea, datorita stilului de lucru al profesorului), intr-un ansambu de cunostinte care duc la dezvoltarea si evolutia ta ca tanar sau matur al viitorului.

Ca trebuie sa evoluezi atat fizic cat si psihic este iarasi un adevar, dar voi, elevii de astazi sunteti prea stresati de pedagogia moderna care se aplica in scoala, de teoriile inteligentei multiple care se pot sau nu aplica, de balbaiala unui sistem educational in colaps!

Explicație:

Alte întrebări interesante