Biologie, întrebare adresată de Denisa, 8 ani în urmă

Exista Coronavirus in Republica Moldova?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de reman0106
16

Răspuns:

Da, există coronavirus în Republica Moldova. În momentul de față sunt raportate în jur de  109 de cazuri de infecție cu coronavirus și un deces.

Explicație:

Datorită faptului că acest virus se transmite foarte ușor de la om la om, pandemia de coronavirus a ajuns și în Republica Moldova. Printre țările cele mai afectate, se numără Italia și Spania, unde foarte multe persoane din Republica Moldova lucrează. Moldovenii din diaspora s-au confruntat cu un risc foarte mare de infecție, aceștia aducând virusul cu ei, în momentul în care s-au întors acasă.

Coronavirusul se transmite prin secrețiile celor bolnavi. Bolnavii pot fi asimptomatici timp de 14 zile, dar răspândesc totuși virusul. Din această cauza, izolarea este principala metodă de prevenție. La momentul actual nu există nici medicamente, nici vaccinuri contra cornavirusului.

Sistemul medical este subfinanțat în Republica Moldova, nu sunt fonduri suficiente pentru a cumpăra echipamentele necesare în secțiile de terapie intensivă. Statul a decis închiderea școlilor, locurilor publice și grădinițelor, dar nu este suficient. Oamenii ar trebui să înțeleagă pericolul și să respecte toate măsurile de prevenție:

-să se spele cât mai des pe mâini

-să evite locurile aglomerate și contactul cu persoanele bolnave

-să se izoleze dacă au febră, tuse seacă sau respirație îngreunată

- să spună doctorilor că au mers în zone cu coronavirus și să fie sinceri cu simptomele pe care le au

Stați sănătoși,

echipa Brainly.


razvanmitaa: Buna seara ! Echipa Brianly!!!
La momentul respectiv s-au confirmat 109 de cazuri confirmate cu Coronavirus in Republica Moldova! Dar... Din fericire la momentul actual nu s-a înregistrat decât un deces ! Ceea ce înseamnă că acolo nu este neapărat o "rădăcina" atât de puternică că în Italia ! Unde , la momentul actual mor zilnic aproximativ 700 de oameni !
RĂMÂNEȚI SĂNĂTOȘI SI STAȚI CAT MAI MULT IZOLATI !
MAI ALES ECHIPA BRIANLY
<3
Alte întrebări interesante