Geografie, întrebare adresată de alinabica13, 8 ani în urmă

Exista vreo legatura intre ideologie si altitudinea reliefului? De ce da si dc nu? Macar 2-3argumente va rogggg

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albatran
0

Răspuns:

Legatura este cam aceeasi cu cea intre razele de luna si galosii de guma

Explicație:

adica NICIUNA

1.Din cele mai vechi timpuri ale organizarii societatii umane, au existat schimburi materiale (economice)  si informationale, chiar daca acestea din urma au avut suport diferit ( oral, apoi scris, apoi telecomunicatii) deci societate NU s-a organizat pe criterii de altitudine; cu atat mai mult  astazi, in epoca practic a comunicatiilor GLOBALE si in timp real, așa ceva NU este posibil.

Nota; singura diferentiere pe baza de altitudine pe care am gasit-o in lecturib se gaseste in Biblie, VT  (culegare de texte vechi) unde se vorbeste despre cei ce "aduceau jertfe pe inaltimi"; pe atunci ideologia era mai mult religioasa iar in text se face referire la deosebirile majore  intre religiile politeiste vechi si noua religie monoteista (iudaismul) ce aparea.

2. ideologiile de grup au alimentat si extremisme ce au dus la conflicte dureroase cu repercursiuni tragice; rezolvarea acestora a dus la concluzia ca DISCRIMINAREA pe orice criteriu (rasa, religie, varsta, sex/gen) poate duce la suferinte umane majore; deci discriminarea este de evitat de la posibila ei germinație; nu se poate alimenta o diferentiere ideologica pe criterii de "altitudine".

Obs; Este posibil sa fie o INTREBARE CAPCANA pt a decela eventualele tendinte de DISCRIMINARE de orice fel. "Altitudinea" poate fi aici  un factor PUR teoretic si conventional  ( cum ar fi "farmecul" sau "culoarea "  pt. particulele cuantice numite quarci).

Alte întrebări interesante