Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Expimativa opinia fata de persoanele care au obiceiul sa monopolizeze discutia

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SmilekSm
1
La unii oamenii asta este o descătuşare a unor defecte: trufie, egoism, posesivitate, îngâmfare. Monopolizează discuţia într-un mod ostentativ, deranjându-l pe cel cu care discută, iar acesta îl percepe ca fiind agresiv. O asemenea discuţie este întotdeauna învaluită într-un aer conflictual. În mod firesc, orice om l-ar ocoli ulterior.La unii oamenii asta este o descătuşare a unor defecte: trufie, egoism, posesivitate, îngâmfare. Monopolizează discuţia într-un mod ostentativ, deranjându-l pe cel cu care discută, iar acesta îl percepe ca fiind agresiv. O asemenea discuţie este întotdeauna învaluită într-un aer conflictual. În mod firesc, orice om l-ar ocoli ulterior.Unii oameni îşi manifestă timiditatea sau incertitudinea în acest fel. Ori nu au suficient de mult curaj să se exprime, ori nu sunt siguri că au dreptate. În ambele situaţii, ceilalţi participanţi domină discuţia (nu într-un mod neaparat agresiv, ci „cantitativ”).Cu siguranţă oricare dintre noi a adoptat o dată sau de mai multe ori fiecare din atitudinile enumerate mai sus. Cu toate astea, atitudinea care ne caracterizează este cea predominantă.Uită-te la tine şi observă-te.
Răspuns de sandubianca091
1
Opinia mea cu privire la persoanele care au obiceiul sa monopolizeze conversatia , este ca nu fac un lucru bun , deoarece ar putea strica anumite prietenii sau relatii.
 Atunci cand observi ca vorbesti de mai mult de 5 minute poti deja sa te gandesti ca ai monopolizat conversatia.  Ai putea lasa pe altcineva sa preia rolul de vorbitor printr-o intrebare sau un comentariu potrivit. Poti sa fii sigur ca ceilalti vor aprecia acest lucru. Cand altcineva monopolizeaza conversatia poti sa evadezi spunandu-i cu ce trebuie sa te ocupi peste cateva minute, iar dupa cateva minute, adu-i aminte ca trebuie sa te apuci de treaba si ca puteti continua discutia cu o alta ocazie. Deasemeni, cand te aflii intr-un grup, poti salva conversatia printr-o intrebare adresata altui interlocutor tinand cont de cele relatate de vorbitor sau de subiectul dezbatut la momentul respectiv.
  Evita sa dai raspunsuri rapide si intrebarile inchise. La o intrebare de genul “Ce ai facut in weekend?” , raspunde cu mai mult decat un simplu “Nimic interesant”, cu siguranta poti alege un moment interesant pe care sa-l poti relata pe scurt. Pune cat mai putine intrebari inchise iar daca interlocutorul tau iti da raspunsuri rapide si te asalteaza cu astfel de intrebari, raspunde-i ca si cum acestea ar fi intrebari deschise. De exemplu daca esti intrebat “Cum a fost in weekend?” nu raspunde cu un simplu “Bine. La tine cum a fost?” ci dezvolta un pic, relateaza o intamplare interesanta. Ai grija totusi sa nu monopolizezi conversatia, invata sa dai ocazia si celuilalt sa se exprime.

sandubianca091: Cu placere!
Alte întrebări interesante