Biologie, întrebare adresată de ceapadaniel71, 9 ani în urmă

explica de ce cicoarea este considerata o planta diurna

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de STORMTROOPER
7
O planta diurna inseamna ca infloreste doar pe timpul lumini
Răspuns de MayaLavi13
4
Un răspuns mai amplu ca nu am putut să-ți dau o explicație simplă:

Mi-a placut de cand ma stiu aceasta planta. Copil fiind, imi placea culoarea extraordinara a florii, gaseam planta mandra si intangibila. Imi sarea tot timpul in ochi intre multitudinea de flori salbatice viu colorate de pe dealurile din satul copilariei mele…Nu reuseam niciodata s-o prind in coronite pentru ca florile sale mari aveau codite foarte mici, dar nu lipsea niciodata din buchetele pe care le aduceam seara acasa si le dadeam bunicii (ca s-o mai imbuneze un pic si sa nu ma mai certe ca hoinarisem ziua intreaga )

Apoi am aflat ca este mai mult decat o floare frumoasa!

In acest articol mi-am propus sa-ti arat de ce !

Cicoarea ( CICHORIUM INTYBUS L.) este o planta medicinala, melifera si alimentara. In alimentatie se folosesc radacinile pentru a obtine surogatul de cafea cu care se aseamana foarte mult la gust dar difera la aroma sifrunzele care se consuma primavara ca atare sau in salate. In zilele noastre exista pe piata diverse variante de “cafea” de cicoare, de la varianta pentru ibric la cea pentru expresor si cea solubila. Din combinarea cu alti inlocuitori ai cafelei se obtin bauturi cu arome diferite.

Ca planta medicinala, este utilizata inca din Antichitate, egiptenii folosind-o pentru tratarea bolilor de ficat si pentru dezintoxifierea acestuia. In medicina populara romaneasca, cicoarea se foloseste in tratarea ranilor, durerilor abdominale.

Știu că unele informații nu te interesează, dar un mulțumesc aș merită fiindcă o să-ți folosească mai târziu!!! Sper ca ți-am dat niște informații, dacă nu trebuincioase măcar interesante !!!

Alte întrebări interesante