Explică faptul că:
a. Munții Carpați au potențial turistic ridicat.
b. orașul București este cel mai mare nod feroviar și rutier al țării.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
a) Munții Carpați de pe teritoriul țării noastre prezintă o mare diversitate peisagistică, care le conferă originalitate și atractivitate în orice anotimp. Această caracteristică este dată de:
- diferitele structuri geologice și tipuri de relief (glaciar, carstic, vulcanic, petrografic, structural etc.);
- alternanta munților cu depresiunile și culoarele de vale;
- varietatea și configurația învelișului vegetal, de la pădurile de foioase și conifere până la pajiștile montane și alpine;
- întinsa și diversa rețea de râuri, izvoare minerale și lacuri;
- frumusețea și specificul gospodăriilor țărănești, care urcă până la 1.200-1.300 m în munte, sau a orașelor și stațiunilor turistice, care întregesc farmecul natural al munților.
- întinsul domeniu schiabil de la 800 m până la 2000 m, cu un climat moderat, confort termic, viscole reduse, avalanșe puține;
- rezervațiile naturale și parcuri naționale
În Munții Carpați se pot practica mai mult de zece forme de turism: drumeție, odihnă, sporturi de iarnă, tratament balnear, expediții pentru studii științifice, expediții pentru cunoaștere generală, pentru alpinism și speoturism, vânătoare și pescuit sportiv, agrement nautic, foto-safari, sporturi de aventură etc.
b) Bucureștiul este cel mai important nod rutier din România, aici întâlnindu-se mai multe drumuri naționale și autostrăzi decât în orice alt oraș al țării. Din București pleacă nu mai puțin de 7 drumuri naționale și 3 autostrăzi.
Transportul feroviar din București este concentrat aproape exclusiv pentru călătorii interurbane. Din București pleacă 6 din cele 8 magistrale feroviare ale țării, capitala având nu mai puțin de 7 gări, mai mult decât orice alt oraș al țării.
Explicație: