Biologie, întrebare adresată de titlu, 9 ani în urmă

Explica formarea auzului si mentinerea echilibrului .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
35
"Echilibrul" este o acţiune înfăptuită datorită otolitelor,iar "Auzul"se formează datorită undelor sonore care transmit vibraţii către urechea externă.BAFTĂ!

titlu: ms
Răspuns de Bro11
23
Auzul se formeaza prin captarea undelor sonore de catre urechea externa. Urechea externa dirijeaza undele catre timpan, care prin vibratiile lui, face ca oscioarele din urechea medie sa vibreze si ele. Oscioarele transmit vibratia catre melcul membranos, ce contine organul Corti. Organul Corti are in structura sa o membrana care vibreaza, si prin vibratia ei, face ca celulele de deasupra ei sa se loveasca cu cilii lor de membrana tectoria. In urma lovirii, cilii se curbeaza, generand un stimul nervos, care e condus la creier.

Echilibrul

Undele care ajung la melcul membranos din urechea interna, ajung si la vestibulul membranos, situat tot in urechea interna. Vestibulul contine niste celule, ale caror deformare, in urma miscarilor capului, produc un stimul nervos, care e condus la creier, cerebel, maduva spinarii, si la nucleii din trunchiul cerebral din care pleaca fibrele ce inerveaza muschii ce controleaza miscarile ochilor. Stimulii ajunsi in maduva spinarii si cerebel, vor avea ca actiune finala incordarea a muschilor, in vederea mentinerii posturii corecte a corpului.

Alte întrebări interesante