Limba română, întrebare adresată de GIOVANI09, 8 ani în urmă

Explica importanta locului copilariei in viata unui om


stefancraciun427: În opinia mea, copilăria este cea mai importantă parte a vieții unui om, deoarece este etapa în care un individ se formează și își creează aspirațiile pentru cand va deveni adult.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de spulberliliana78
24

Răspuns:

   În opinia mea, copilăria este cea mai importantă parte a vieții unui om, deoarece este etapa în care un individ se formează și își creează aspirațiile pentru cand va deveni adult.

   În primul rând, în timpul școlii, un adolescent este ajutat de către profesori să își găsească un țel. Acestuia îi sunt oferite mai multe posibilități, însă va alege întotdeauna calea pe care acesta o consideră dreaptă. De multe ori, în alegerea unui țel intervin și părinții adolescentului, impunându-i prin diverse mijloace calea pe care să o urmeze. De exemplu, într-o familie în care ambi părinți sunt medici, copilul va fi, în mare parte, influențat de discuțiile din familie și de meseria părinților și, cel mai probabil, va urma o facultate de medicină, urmând ca și acesta să devină medic.

    În al doilea rând, în primii șapte ani de trai ai copilului, acesta își primește educația elementară de la părinți. Sunt de părere că aceștia sunt cei mai importanți ani din viața unui copil, deoarece copilul poate învăța cum să se comporte în viață, bunele maniere devenind chiar un reflex, dacă acesta este învățat să se comporte așa cum se cuvine. De asemenea, de educația elementară depind și primii ani ai acestuia în școala generală, influențându-i astfel și parcursul acestuia în scoală.

  Așadar, copilăria este cea mai importantă etapa în dezvoltarea unui individ, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, deoarece îi influențează atât parcursul în școală, cât și cariera acestuia.

Viitorul adult va tine de cont in mod inconstient de "traumele" din copilarie, si se va comporta in functie de ele. sunt o gramada de lucru care trebuie stiute din acest punct de vedere. recomand Tinca Cretu - Psihologia varstelor. :)

Alte întrebări interesante