Limba română, întrebare adresată de Aly1105, 9 ani în urmă

Explica in 2-3 randuri sensul versurilor: Vantul bate,frunza creste si voioasa lunca rade.
Va rog :**

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
8

╔════════♥

Bună!  

╚════════♥

╔════════♡

Răspuns:  

╚════════

  • 54 cuvinte

   În versul "Vântul bate, frunza crește și voioasă lunca râde" este marcată imaginea din natură a luncii, căreia îi este oferit un suflu uman prin personificarea "lunca râde", iar imaginile motorii "vântul bate" și "frunza crește" au rolul de a dinamiza tabloul liric. Starea eului liric este una de uimire față de dinamica naturii.

╔════════♡

Explicație:  

╚════════

  • * Să nu uităm să menționăm minim două procedee artistice (figuri de stil/imagini artistice) pe care să le exemplificăm și să le comentăm.
  • * Putem să alegem să comentăm: procedeele artistice, tema, starea eului liric, muzicalitatea versurilor etc.
  • * Ținem minte! Trebuie să respectăm limita de spațiu impusă în cerință, dar pentru a înțelege una din perspectivele textului literar, a fost realizată o variantă mai lungă a acestui răspuns:
  • 114 cuvinte

   În versul "Vântul bate, frunza crește și voioasă lunca râde" din poezia "Lunca din Mircești" de Vasile Alecsandri, este marcată imaginea din natură a luncii, căreia îi este oferit un suflu uman prin personificarea "lunca râde" și care, totodată, reprezintă o imagine auditivă care indică fericirea pe care natura o simte odată cu renașterea sa, în anotimpul de primăvară. De asemenea, imaginile motorii "vântul bate" și "frunza crește" au rolul de a dinamiza tabloul liric și de a marca armonia întregii naturi. Starea eului liric este una de uimire, de liniște după viforul agitat al iernii, fiind în armonie sufletul său cu natura renăscută. Totodată, tema naturii este conturată prin intermediul procedeelor artistice deosebite.

╔════════♥

Succes!  

╚════════♥

Alte întrebări interesante