Limba română, întrebare adresată de pisicutatha18, 9 ani în urmă

Explica , in 30 50 de cuvinte , semnificatia versurilor : "o ! ma ridic , pe suflet s-o strang si so sarut-- \dar bratele , din umeri , le simt ca mi-au cazut." Va rogg urgent.. !! :) :*

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Leonard
1
Poetul, aflat in ipostaza de iubit, își exprimă dragostea imensă față de iubita lui, pe care dorește să o strângă în brațe și să și-o lipească de suflet. Eul liric își exprimă în mod direct sentimentul de iubire prin folosirea metaforei „pe suflet s-o strâng” și prin utilizarea interjecției „o!” Cu toate acestea, dragostea lui nu poate atinge nivelul fizic: „dar brațele, din umeri, le simt că au căzut”, ci numai la nivel ideatic.

pisicutatha18: Multumesc mult.. !!
Leonard: Cu placere. Stiu ca exercitiile legate de semnificatie sunt destul de grele, dar daca prinzi ideea, par usoare. Trebuie sa explici ce crezi tu ca inseamna formularile respective, fara sa-ti fie teama, sa incerci sa le legi de restul textului (e importanta relatia fragmentului citat cu restul textului) si sa explici prin ce mijloace artistice se exprima poetul (metafore, personificari, comparatii, epitete, hiperbole etc.)
pisicutatha18: Ok..Multumesc..! :)
Alte întrebări interesante