Limba română, întrebare adresată de tudoricamica2, 8 ani în urmă

Explică, în 60-80 de cuvinte, semnificaţia enunţului „Tematica jocurilor cu măști a evoluat de la faza ritual-spectaculară spre spectacolul axat pe creaţia mimo-dramatică și apoi pe cea fono-dramatică“, folosind Dicţionarul explicativ al limbii române, precum și alte surse bibliografice și webografice. Ajutorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
35

Răspuns:

Teatrul a cunoscut diferite etape de dezvoltare: de la tema jocurilor cu măști ,la cântece, imnuri dansuri , combinate cu magie care sunt simboluri străvechi teatrale , spre spectacolul orientat pe creația unui rol care se exprima prin gesturi , fara cuvinte in comedie , bogate in contraste si conflicte , apoi pe arta vorbirii scenice : rostirea scenică frumoasa , corectă, clară naturală si expresivă.

M am uitat in dictionar si fono inseamna referitor la sunet, referitor la cuvant ,referitor la vorbire . Eu cred ca fono dramatica inseamna ca se refera la arta vorbirii scenice adica un actor bun trebuie sa stie sa se exprime : clar si natural atunci cand interpretează joaca pe scena un rol intr o piesa din genul dramatic : tragedie ,comedie sau drama

Alte întrebări interesante