Limba română, întrebare adresată de Natnaty, 9 ani în urmă

Explica intr-un text cum i-a nastere ninsoarea referindu-te la circuitul apei in natura.foloseste urmatoarele cuvinte:evaporare,condensare,îngheata,nori.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaelap
1
Ninsoarea nu este o ploaie inghetata.
Ninsoarea se formeaza in interiorul norului. Temperaturile scazute fac ca vaporii de apa sa se transforme direct din gaz in cristale de gheata, solide, prin condensare. Aceste cristale minuscule se formeaza in norii de la mare inaltime. Pe masura ce vaporii de apa urca spre nor, apa se evapora si se prinde in cristale mici care cresc. Cand devin suficient de grele, incep sa cada pe sol.

Natnaty: Multumesc o so folosesc!!!
mihaelap: cu placere, succes!
Răspuns de Utilizator anonim
1
Soarele determină evaporarea apei din corpuri acvatice şi din mărilepământului. Când o mare cantitate de apăseevaporă, aerul umed şi relativcald începe să se ridice şisă se răcească. În timpul acestui proces, seformează norii. Vântul alungă norii din zona mării în regiuni de uscat. Când norii sunt duşi de vânt în regiuni mai reci, vaporii se răcesc şi se condensează.Puzderia de picături foarte mici de apă se reduce prin formarea unorpicături mai mari, care cad pe pământ sub formă de ploaie. Cândprecipitaţiile ajung pe pământ sub formă de ploaie, o parte din ele seevaporă instantaneu şi se reîntorc în aer sub forma vaporilor de apă. Restulajung în râuri, lacuri, fluvii şi într-un final în mare
Zăpada- reprezint ăde fapt forme particulare de apa îngheţ at ă. Factoriicare influenţ eazăformarea fulgilor de nea sunt: temperatura, curenţ ii deaer, si umiditatea aerului. Toţ i aceşti factori determina atât forma cat simărimea unui fulg. Fulgii părăsesc baza norilor si in drumul lor cătrepământ întâlnesc diferite condiţ ii atmosferice. Pe pământ ajung doar fulgiide nea care nu trec prin straturi de aer cald care sa îi topească (temperatura trebuie sa fie mai mica de 0 grade C). Un singur de nea estealcătuit din 2 pana la 200 cristale fine de gheata. Procesul prin care seformeazăaceştia este de condensare a vaporilor de apa pe particulele depraf întâlnite in atmosfera.

Natnaty: Multumesc!
Alte întrebări interesante