Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Explica intre-un text cum se va modifica mediul de trai al fiintelor vii si structura ecosistemelor riuliu Nistru , daca pe malurile lui va fi construita o noua uzina sau centrala electrica . Mentioneaza mdificarea temperaturii apei , cantitatii de oxigen dizolvat si efectivul speciilor de pesti ( avaind ca exemplu stiuca, pastravul si crapul )


tsorin99: cu placere
tsorin99: aham..... te ascult ! ce este altceva ???????
tsorin99: in contextul meu nu are nici o chestie cu ce ai zis, tu , daca tu consideri ceva , ok n-am nimic, dar daca nu esti sigur de ce spui intr-un context , nu mai bine taci ?
tsorin99: eu ma gandeam ca asta e un site de teme, nu de glume ....

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de motanudeea
33
                Explica intre-un text cum se va modifica mediul de trai al fiintelor vii si structura ecosistemelor raului Nistru, daca pe malurile lui va fi construita o noua uzina sau centrala electrica. Mentioneaza modificarea temperaturii apei, cantitatii de oxigen dizolvat si efectivul speciilor de pesti (avand ca exemplu stiuca, pastravul si crapul)

         Orice interventie umana asupra mediului are repercursiuni asupra viatuitoarele, chiar daca intentia este buna. Cu siguranta pestii sau chiar si pasarile vor cauta locuri mai linistite sau mai putin poluate. Cresterea temperaturii apei chiar si cu cateva grade ar putea duce la disparitia unor specii daca nu vor reusi sa se adapteze la noile schimbari. Apoi, este posibil ca majoritatea speciilor sa migreze spre locuri cat mai indepartate de uzina, mai ales daca va fi modificata cantitatea de oxigen. 
        De exemplu, pastravul prefera apele ale carei temperaturi sunt intre 17-18 grade si bogate in oxigen. Daca toate aceste conditii se vor schimba cu siguranta ca ma migra in alte locuri.


Alte întrebări interesante