Biologie, întrebare adresată de balaticiflorin, 8 ani în urmă

explica noțiunile exoftalmia​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de carabusanamaria4
2

Răspuns:

este o stare patologica manifestata la oameni si animale,caracterizează prin ieșirea in afara orbitelor a globurilor oculari. este un simptom al mai multor maladii de origine endogena.

sper că te-am ajutat Coroana

Răspuns de fataaiafunray
0

Exoftalmia, cunoscută și sub denumirea de proptoză, este termenul medical pentru globurile oculare umflate sau proeminente (ochi bulbucați).

Poate afecta ambii ochi și este cel mai adesea cauzată de afecțiuni tiroidiene.

În caz de exoftalmie, există riscul ca nervul optic (care trimite semnale între ochi și creier) să se comprime, ceea ce poate afecta vederea permanentă dacă nu este tratată rapid.

Multe dintre simptomele acestei afecțiuni tind să se îmbunătățească în timp, deși acest lucru poate dura câțiva ani. Există șansa ca globurile oculare să rămână proeminente dacă nu se realizează o operația corectivă.

Unele persoane cu exoftalmie au rămas cu probleme de vedere pe termen lung, cum ar fi vederea dublă. Cu toate acestea, pierderea permanentă a vederii este rară dacă starea este diagnosticată și tratată rapid.

Când trebuie să primiți ajutor medical

Consultați medicul sau un oftalmolog dacă observați că unul sau ambii ochi sunt proeminenți.  

Este important să identificați cauza, deoarece tratamentul este adesea mai eficient dacă este început cât mai curând posibil.

Alte întrebări interesante