Limba română, întrebare adresată de corcigang, 8 ani în urmă

Explica proverbele : Timpul le dezvăluie pe toate. Sa te încrezi ,dar nu in oricine . Sa nu te bucure nenorocirea altuia. Un om de treaba este întotdeauna naiv. Este mai bine sa fii bun decât sa pari bun. Încrederea prea mare aduce de obicei o mare dezamagire . Dacă va rog !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lunguiulian12p982qa
2

Primul proverb face referire la faptul ca timpul isi va spune cuvantul, cu cat trece mai mult timp, cu atat iti vei da seama de anumite situatii.

Al doilea proverb face referire la a face diferenta intre oameni, daca iti spune tatal tau un lucru care este bun pentru tine, si un om oarecare, evident ca te vei increde in cel in care-i cunosti gandirea.

Al treilea proverb face referire la faptul ca nu trebuie sa te bucuri de problemele altcuiva, deoarece roata se poate intoarce si ti se poate intampla si tie.

Al patrulea proverb face referire la faptul ca daca esti bun si-i vei ajuta, ei se vor obisnui cu faptul ca esti dispus oricand sa-i ajuti, iar cand nu vrei sau nu poti, ei vor cauta motive de cearta si te vor respinge, uitand cat bine le-ai facut.

Al cincilea proverb insinueaza faptul ca aparentele insala, mai bine esti tu si nu te preface.

Al sasele proverb face referire la modul in care noi ne bazam pe un lucru incert, adica nu te baza ca iei nota 10 ca s-ar putea sa te dezamageasca 5-ul.

BONUS: Asculta de toti dar fă ca tine!

Alte întrebări interesante