Limba română, întrebare adresată de COSTY8448, 8 ani în urmă

Explica sensul secvenței: cuvinte de temelie (in text este vorba despre un copil mic care nu poate vorbi și părinții lui îl stresează, va rog ajutați ma)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
2

Răspuns:

Salut! Nu stiu textul, dar iti voi comenta secventa din punct de vedere psiho-pedagocic, bine?

In general, unii copiii la varsta anteprescolara intampina greutati in rostirea corecta a grupurilor de consoane sau nu duc pana la capat intreg cuvantul, asa zisele dislalii polimorfe ( inlocuiesc consoane cu altele - s cu z,j, r cu l etc). Acestea sunt specifice varstei, dar se remediaza odata cu intrarea in colectivitate si.... vorbirea prin acumularea "cuvinteleor de temelie" ( adica cuvinntele uzuale: tata, mama, papa, joc, vreau, nu vreau, relatii de socializare cu alti copii de aceesi varsta etc) pe care orice copil le insuseste odata cu trecerea acestor etape de varsta .

In situatia in care copilul nu vorbeste, atunci vorbim de tulburari de vorbire, care nu se pot remedia singue, ci cu ajutorul logopedului. Parintii incep sa fie stresati, si la randul lor incearca ( de multe ori haotic si nepedagogic) sa determine micutul sa vorbrasca, insa... mai rau fac, deoarece nu doar ca enerveaza si streseaza micul, dar il determina sa fie introvertit ( sa refuze sa vorbeasca, sa comunice, sa nu socializeze apropape deloc!)

Explicație:


Komisarul: cu placere!
COSTY8448: Îți mulțumesc foarte mult, chiar m-ai ajutat
Komisarul: ma bucur ca pot fi de folos!
Alte întrebări interesante