Explică toate comparațiile din primul enunț, prin care personajul își motivează dificultatea de a pleca de acasă.
Din fragmentul din "Amintiri din copilărie"
,,Cum nu se dă scos ursul din bârlog, țăranul de la munte strămutat la câmp și pruncul, dezlipit de la sânul mamei sale, așa nu mă dam eu dus din Humulești în toamna anului 1855, când veni vremea să plec la Socola, după stăruința mamei."
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
1. Aceasta comparație scoate in relief modul de viață specific ursului, acesta neiesind din bârlogul său, pe toată perioada iernii, hibernând, doar atunci când se simte înfometat.
2. Taranul de la multe este obișnuit cu un trai de viata specific altitudinilor mari,( temperaturi mici etc... ), nereușind decât în condițiile în care îi obligat, sa părăsească muntele.
3. Momentul in care bebelușul se desparte de alăptare, schimbandu-i-se modul de hrănire, cu cu totul altceva inafara de lapte, acesta trece printr-o perioada dificilă.
In concluzie, prin toate aceste comparații, care reprezintă punerea în paralel a doi termeni, pe baza unei asemănari, texul sugerează greutatea de pe umerii lui Nică, când acesta știa că trebuie să plece, din satul in care a copilărit.
Fundă?