Limba română, întrebare adresată de Anducu11, 8 ani în urmă

Explică următorii termeni a compila solidar insultat ouăle la concert prezintă o situație în care ai avut o părere diferită decât cei din jurul tău familie colegi prieteni Cum au reacționat ei si argumentati pentru a susține punctul de vedere dau 100 de puncte și toate și o coroană vă rog urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Luminix
0
A compila - a aduna a culege la un loc diverse aspecte referitoare la un subiect în vederea întocmirii unei noi lucrări
Solidar - împreună într-o/pentru o cauză, legat de altcineva printr-o responsabilitate comună
Insultat - jignit, deranjat de anumite exprimări, ofensat

In cadrul unei discuții, despre educația câinelui, cu prietenul meu am avut păreri divergente. Eu susțineam că trebuie plimbat de câteva ori pe zi pentru a putea fi educat să nu facă mizerie în casă, în timp ce el spunea că este suficient să fie atenționat și pedepsit în cazul în care face mizerie în casă. Prietenul meu nu deține un câine, în timp ce eu îl aveam în grijă pe Rex încă de la vârsta de 3 ani, iar câinele are deja 7 ani. Prietenul meu era convins că are dreptate în ciuda faptului că știa despre experiența mea.
Pentru a-mi susține argumentele am rugat-o pe mama să fie de acord să-i împrumutăm prietenului meu cartea "Câinele, prietenul meu bun" - o carte despre dresajul și educația canină. După ce mama a fost de acord, i-am dat-o prietenului meu împrumut, rugându-l să citească sfaturile specialiștilor, urmănd să reluăm ulterior discuția.
Nu este necesar să mai spun că după o săptămână, când ne-am revăzut, prietenul meu se simțea rușinat pentru că susținuse fără argumente ceva despre care nu știa prea bine.
Alte întrebări interesante