Istorie, întrebare adresată de baditamariana1983, 8 ani în urmă

explicati cauzele: 1. Racirea timpului în europa ( mica perioada glaciara)
2. creșterea numărului populației.
3. Atracția bogățiilor Imperiului Roman care le-ar fi oferit clima caldă, pământuri roditoare.
Ajutați- ma va rog frumos !!
DAU CORONA PROMIT!!!!!♡♡♡♡◇◇​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mamulaanca
0

Răspuns:

1. Mica perioadă glaciară s-a produs între anii 1200 și 1850.

Explicație:

Creșterea activității vulcanice, expansiunea ghețarilor din emisfera nordică cât și scăderea intensității solare sunt astăzi prezentate ca și cauze ale Micii ere glaciare.

Totuși, cauzele nu sunt precise, nici măcar în ziua de astăzi cercetătorii neputând ajunge la o concluzie generală. Depopularea produsă din cauza unor molime necruțătoare, ar fi dus la scăderea activității agrare. Acest lucru a produs împăduriri pe termen lung, care au fi putut duce la o scădere a temperaturii medii, conform teoriei lui Ruddiman.

2. După această perioadă de mică perioadă glaciară, temperaturile au crescut. Populațiile migratoare, ca de exemplu vikingii, au profitat din plin de vremea caldă și au pornit spre expediții pentru cucerirea de noi teritorii.

În mod evident, pe măsură ce temperaturile au crescut, a crescut și numărul populației.

3. Un imperiu de o asemenea anvergură ca Imperiul Roman a căutat expansiunea spre tărâmuri cât mai calde, considerând acele pământuri prolifice pentru activitățile lor.

Pământurile de diverse soiuri, roditoare, au atras atât romanii cât și alte popoare existente în acele vremuri.

Bogățiile Egiptului, spre exemplu, au fost un punct important în formarea de noi legături politice, încercările de a cuceri această țară exotică cauzând bătălii sângeroase dar și povești siropoase, care dăinuie și în ziua de astăzi (relațiile dintre împăratul Cezar și Cleopatra iar mai apoi dintre Marcus Antonius și Cleopatra).

Alte întrebări interesante