Biologie, întrebare adresată de adinahaita2003, 9 ani în urmă

Explicati ce anume contribuie la perenitatea iepurelui de camp.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AbsorbtionFlash
0
n aceste conditii nu se poate vorbi de animale ce traiesc la Polul Nord, viata pe banchizele instabile fiind improprie. Ursii polari (Ursus maritimus) care pot fi intalniti in Groenlanda se aventureaza rar dincolo de 82° latitudine nordica din cauza lipsei de hrana. Uneori insa exploratorii au vazut urme de pasi apartinand unor ursi polari in apropierea Polului Nord iar membrii unei expeditii de cercetare din 2006 au vazut un urs polar la doar un kilometru de Polul Nord. De asemenea mai multe exemplare de vulpea polara (Vulpes lagopus) au fost remarcate in zone aflate la aproximativ 60 de kilometri de pol.

Pasari precum pasarea Fulg de zapada (Plectrophenax nivalis), pescarusul arctic (Fulmarus glacialis) sipescarusul cu picioare negre (Rissa tridactyla) au fost vazute la Polul Nord sau in apropierea acestuia dar prezenta lor poate fi pusa pe seama faptului ca aceste pasari obisnuiesc sa urmeze navele si expeditiile umane in zona.

Foca inelata (Pusa hispida) a fost observata la marginea gheturilor de la pol, in acelasi timp in apele oceanului numarul pestilor este foarte redus. O expeditie ruseasca in 2007 a excavat in stratul de noroi de pe fundul oceanului la Polul Nord, descoperind o anemona de mare si cateva specii necunoscute de creveti siamfipode.

Alte întrebări interesante