Religie, întrebare adresată de 0766800427, 9 ani în urmă

Explicati :Cine au fost Apostolul Pavel,Saul si Paul.(este numai o singura persoana sau sunt doua persoane diferite) Va rog!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rodi11
7
Apostolul Pavel este aceeasi persoană cu Saul si Paul , el a fost un roman pe nume Saul din Tars inainte sa devină apostolul Pavel . Cand era Saul el ii urmărea pe continuatorii lui Iisus ca sa ii prindă si sa ii ucidă , persecutandu-i pe creștinii din acele vremuri.In călătoria sa spre Damasc unde il urmărea pe apostolul Petru si pe ceilalți apostoli pentru a-i prinde , a avut loc o întâmplare (ca sa spun asa ) care i-a schimbat opinia despre crestini si viața lui a avut o alta direcție decat aceea pe care o avea. Din persecutorul si criminalul crestinilor el a ajuns chiar el însusi un continuator al acestei credințe convertindu-se la aceasta credința datorită faptului ca i-a apărut in față chiar Iisus care ii spunea cu blândețe :" Saule, Saule , de ce ma prigonesti?" . In momentul acestei viziuni , Saul si-a pierdut vederea , dar a realizat ca înainte de aceasta întâmplare el îl persecuta chiar pe Iisus atunci când persecuta pe continuatorii săi. I-a părut rău dar apoi s-a bucurat ca a aflat adevărul si ca Iisus l-a ales si pe el sa faca parte dintre cei care vor ajuta pe ceilalți oameni, mai ales pe romani sa vada adevarul despre Iisus si Dumnezeul adevărat. El nu s-a mai îndoit niciodată de adevărata credință pana la moartea lui.Din persecutor , Saul s-a transformat in misionar al lui Cristos sub numele de Pavel.El a scris mare parte din Noul Testament si Sabia Cuvântului. Dupa ce si-a pierdut vederea , Saul a fost botezat in Damasc de catre Anania si atunci vederea i-a fost redată din nou. A încercat sa predice in Damasc dar fara succes el fugind de acolo pentru ca gărzile regelui Areta au încercat sa il prindă. A plecat la Ierusalim unde Petru si ceilalți apostoli nu aveau incredere in el pentru ca ei chiar de el se ascundeau, insa Barnaba a garantat pentru Saul ca este de încredere si a castigat astfel si încrederea lor.
Barnaba si Pavel (Saul)au convertit mulți păgâni la crestinism in Antiohia , apoi Pavel a început călătoria misionară alaturi de Barnaba si Marcu in Cipru unde l-au convertit si pe proconsulul roman Sergiu Paulus .A convertit mulți pagani in mai multe locuri, iar apoi ajuns in Antiohia din nou. S-a confruntat cu multe probleme dar le-a facut față tuturor.
Au mai urmat încă doua călătorii misionare el scriind scrisori catre creștinii din anumite localități unde le scria cu multa dragoste numindu-i frați pe toți si in aceste scrisori le dădea multe sfaturi , aceste scrisori fac parte din Noul Testament .
Pavel a convertit foarte multa lume sa treacă la credința adevarata chiar daca era inainte un persecutor , acum el însusi a ajuns sa fie cel persecutat fiind acuzat pe nedrept ca ar fi profanat templul din Ierusalim, iar din mana celor care il acuzau a fost salvat de un tribun roman care l-a arestat.
Tribunul roman Claudiu a aflat de un complot in care se cerea uciderea lui Pavel si l-a trimis in Cezareea .
Nu mai scriu detaliat insa Pavel a tot fost mutat dintr-un loc in altul spre a fi judecat si mulți care il judecau il gaseau nevinovat. Pavel a cerut sa fie dus la Roma , pe drumul sau avand multe necazuri dar a ajuns cu bine fiind doi ani arestat in Roma intr-o casa supravegheată de militari.
Chiar daca era incatusat el a scris scrisori catre cei din Asia :Efeseni ,
Coloseni , Filimon și Filipeni.
Nemaifiind nimeni care sa il acuze de ceva Pavel a fost eliberat , insa nu se mai stie despre el ce a mai facut.
Atunci cand Iisus a dorit sa faca din el un misionar a fost pentru ca el avea o mare influenta in rândul romanilor si al paganilor, iar acest lucru era foarte important deoarece Iisus dorea ca adevarul crestin despre El si Dumnezeul adevarat sa fie răspândit si printre pagani nu numai evreii sa beneficieze ci si paganii si astfel prin Pavel (Saul/Paul) a fost un adevărat succes. Acum tot pământul locuit cunoaste adevarul datorită călătoriilor misionare si scrisorilor acestui apostol Pavel .

Cam atât am considerat eu sa scriu , sper sa te ajute: Orange sau Vodafone dau Cosmote ? ☺☺☺ :))))

Rodi11: Sunt botezată la maghiară dar am zis sunt intre toate si la niciuna din pacate încă :(((
Rodi11: reformati
Rodi11: sunt botezată
Rodi11: Dar cine zice ca raman asa?
Rodi11: ☺☺
Rodi11: Paaa
Rodi11: Am calatorit la toate bisericile
Rodi11: de aceea zic ca sunt la toate si la niciuna
Rodi11: Sunt jumatate ortodoxă si jumatate reformată ☺ Pa
0766800427: pa
Alte întrebări interesante