Limba română, întrebare adresată de aba89934, 8 ani în urmă

Explicati citatele: Poate, dacă ştii că eşti nebun, nu eşti nebun. Sau încetezi să mai fii nebun. Te trezeşti. -

În altă lume, s-ar putea să fie altfel. Mai bine. Alternative clare bine-rău. Nu mixturile astea subtile, amestecurile astea, pentru care nu există instrumente să le separi.

Dilema omului civilizat: corpul în alertă, pericolul – obscur.

Vor să fie agenții, și nu victimele istoriei. Se identifică cu puterea lui Dumnezeu și se cred trimișii lui Dumnezeu. Asta e nebunia lor fundamentală. Sunt copleșiți de cine știe ce arhetip; ego-urile li s-au expandat psihotic, așa încât nu pot spune de unde încep ei și unde se termină divinitatea. Nu e hybris, nu e mândrie; e inflația ego-ului până la limită – confuzia între cel care venerează și ceea ce e venerat. Omul nu l-a devorat pe Dumnezeu; Dumnezeu a devorat omul.


Rayzen: Ajungă-ţi ţie harul Meu, că puterea Mea întru neputinţă se săvârşeşte!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de niculceamariaeva
2

Primul citat vrea sa explice ca atunci cand stii ca ai un defect,iti e mult mai usor sa scapi de el.Daca nu,vei continua sa faci fapte rele crezand ca nu faci nimic rau.Iii vei face pe ceilalti sa sufere,fara sa stii cum sa te opresti.Asa ca atunci cand ai un defect,ar fi bine ca cei dragi tie sa te atentioneze in legatura cu el,iar tu sa le accepti dojana si sa incerci sa te corectezi.Pentru a schimba ceva,trebuie sa fii in cunostinta de cauza.

Cam atat ti-am putut explica!

Alte întrebări interesante