Informatică, întrebare adresată de moraridaniel2005, 8 ani în urmă

Explicați clasificarea instrucțiunilor limbajului Pascal.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mnbv28mnbv
0

Răspuns:

Instructiunea de atribuire. Inlocuieste valoarea curenta a unei variabile cu o noua valoare specificata sub forma unei expresii. Simbolul instructiunii de atribuire este :

Instructiunea IF.

Efectul instructiunii IF:daca expresia cu valoarea logica notata „Conditie” are valoarea „adevarat” (TRUE) se executa numai „instructiunea 1”, iar daca are valoarea „fals” (FALSE) se executa numai „instructiunea 2”; instructiunea 2 poate lipsi, caz in care lipseste si cuvantul FALSE.

Instructiunea CASE.

Selecteaza pentru executie o singura instructiune dintr-un grup de instructiuni etichetate; selectorul este o expresie de tip ordinal iar etichetele sunt constante din domeniul selectorului (domeniul maxim al selectorului este -32768 … 32767).

Se executa instructiunea etichetata de constanta egala cu valoarea selectorului; daca toate constantele sunt diferite de valoarea selectorului se executa instructiunea precedata de ELSE, iar daca lipseste optiunea ELSE (fiind facultativa), se trece la urmatoarea instructiune din program fara a se executa nici una din instructiunile din lista.

instructiuni repetitive

Instructiunile repetitive permit executarea repetata a unui grup de instructiuni. Limbajul PASCAL pune la dispozitia utilizatorilor trei tipuri de instructiuni repetitive: WHILE, REPEAT si FOR

Instructiunea WHILE.

Determina executia repetata a blocului de instructiuni atat timp cat este adevarata o expresie logica.

Instructiunea FOR

Determina executia unei instructiuni in mod repetat (de un numar de ori precizat) prin atribuirea unei succesiuni de valori unei variabile de control .

Instructiunea REPEAT

Determina executia repetata a unui grup de instructiuni pana cand o expresie logica devine adevarata.

Alte întrebări interesante