Limba română, întrebare adresată de tudorel2000, 8 ani în urmă

explicați comparatia: "cărțile sunt asemena unor fluturi"

Coroana !!!!! Repedeee !!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Abcdef231
25
,,Cartile sunt asemenea unor fluturi" , aceasta comparatie semnifica faptul ca, cartile sunt frumoase asemenea unor fluturi, ele aduc pe chipul cititorului zambetul si ii deschid cai noi si nemaintalnite pana atunci.

tudorel2000: mersi mult ! ma mai poti ajuta la ceva ?
luminita78: Pot încerca.
tudorel2000: ok ... explica secvența : "cărțile se ciuruiesc dupa ce le termin"
tudorel2000: te rog mult !!!!
luminita78: Această secvență extrasă din "Exuvii" de Simona Popescu constituie o metaforă ce sugerează receptarea mesajului operei și dificultățile întâmpinate. Pare că ar exista o combustie interioară a celui care descifrează textul.
tudorel2000: mersi mult de tot
tudorel2000: de fapt nu cred ca e corect
tudorel2000: mai gândește te
Răspuns de luminita78
16
Secvența dată îi aparține lui Mircea Cărtărescu, având o semnificație profundă. Fluturii sunt de remarcat pentru ciclul lor de viață neobișnuit, cu un stadiu larvar de omidă, un stadiu inactiv de pupă și o metamorfoză spectaculoasă într-o formă familiară de adult cu aripi colorate. Asemenea acestora, procesul creației este unul elaborat, îndelungat, iar produsul final, cartea, este încununarea efortului susținut.
De asemenea, zborul fluturelui e o sugestie a libertății pe care ne-o permite și opera literară, prin accesul pe care ni-l oferă la universul ficțional creat de autor.
Elemente comune sunt, de asemenea, frumusețea fascinantă a ambelor elemente comparate și sensibilitatea, finețea transmise de acestea.
Alte întrebări interesante