Istorie, întrebare adresată de sainitaini50, 8 ani în urmă

explicati de ce a iesit Romania din alianta Axa Roma-Berlin-Tokyo. Dau 15 puncte! va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Semaka2
1

Răspuns:

Pentryu     ca    era    evident    ca  Germania     pierduse     razboiul si    nu     dorea   ca      pacea     sa    o    prinda     ca     membra     a     Axei.IesireA       RomanieI    din   razboi    S-A   facut    prin  INsurectie     armata.

Explicație:

Răspuns de Utilizator anonim
4

Răspuns:

Romania a iesit din alianta cu Germania, Italia si Japonia datorita unei lovituri de palat, organizata de regina mama Elena, Mihai I si curtenii apropiati familiei regale in colaborare cu agenti sovietici.

Maresalul Antonescu, seful armatei, negocia prin interpusi un armistitiu favorabil Romaniei cu Uniunea Sovietica si aliatii. Infantilismul lui Mihai, combinat cu ambitia si povetele mamei sale, ce-l conducea de fapt si de drept, a dus la arestarea maresalului, la intoarcerea armelor impotriva aliatului german si la capitularea Romaniei in fata URSS. Din 23 august 1944 si pana pe 12 septembrie 1944, cand a fost incheiat armistitiul cu URSS, sovieticii au dezarmat si luat ca prizonieri 180.000 de ofiteri si soldati romani, pe care i-au trimis in Siberia. Au mai ajuns in tara in jur de 30.000.

Explicație:

Alte întrebări interesante