Geografie, întrebare adresată de denisaaa1023, 8 ani în urmă

Explicati de ce in Europa Nordica este dezvoltata cresterea animalelor.
Va rogggg​, rapiddd

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Peanut2000
1

Răspuns:

Am facut o introducere, am punctat ce am crezut eu ca favorizeaza acest subiect. poti alege ce consideri din text... sper sa iti fie de folos

Explicație:

Europa Nordică este cea mai puțin populată regiune a Europei; deși ocupă o întindere considerabilă, concentrează o populație redusă. În toate țările din această regiune ponderea populației urbane este peste media continentului depășind în unele locuri 85% din totalul populației (în Islanda, Danemarca și Suedia).

Elementul caracteristic al vegetatiei îl constituie pădurea (îndeosebi de conifere) cu excepția Islandei în care pădurile sunt aproape absente.

 După cum ştiţi, un impact semnificativ asupra dezvoltării agriculturii îl au factorii natural-geografici.Potrivit caracteristicilor terenurilor (solurilor) şi condiţiilor agroclimatice, teritoriul se împarte în zone agricole ale lumii, fiecare cu un set caracteristic de producţie vegetală şi animală.

Dintre resursele de suprafață se remarcă pădurile de conifere, pășunile, potențialul hidroenergetic și spre deosebire în Islanda gheizerele și izvoarele termale.

Țările nordice sunt dezvoltate pe multe planuri. Aici, creşterea animalelor este intensivă, mecanizată ce se bazează pe furaje fabricate. Principalele sale direcţii sunt creşterea bovinelor, porcinelor şi a păsărilor de curte, care sunt strâns legate de prelucrarea industriei alimentare.Deseori, o ramură a specializării creşterii animalelor în ţările dezvoltate este oieritul. în majoritatea ţărilor în curs de dezvoltare, creşterea animalelor se axează pe păşuni naturale, este de nature extensivă şi se direcţionează pe producerea de carne.

Creşterea oilor oferă materii prime valoroase (lână, piele de oaie) pentru producţia de textile şi alte produse, pre-cum şi carne şi lapte, de aceea are două direcţii de carne şi de carne şi lână.

Un animal este în bună stare dacă este sănătos, se bucură de confort, este bine hrănit, se află în siguranță, poate să își manifeste comportamentul înnăscut (natural) și nu suferă din cauza unor stări neplăcute, precum durere, frică și stres.


denisaaa1023: Mulțumesc mult
Peanut2000: cu plc
Alte întrebări interesante