Biologie, întrebare adresată de Jnitsel, 8 ani în urmă

Explicati de ce ritmul alimentar este important in functionarea organismului.

Care sunt semnele care apar in cazul diabetului zaharat?

De ce se recomanda evitarea situatiilor de stres?

Cum se poate interveni in caxul nanismului pentru ca organismul sa se dezvolte normal?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de miteaandreea
2
1. Ritmul alimentar este important deoarece organismul are nevoie de aportul său zilnic de anumiți constituenți (sau compuși organici) pentru a funcționa corect și pentru a preveni anumite dereglări ale metabolismului intermediar.

2. Atunci când apare hiposecreția de insulină(principalul hormon hipoglicemiant secretat de pancreasul endocrin-celulele beta, Insulele Langerhans) apare diabetul zaharat. Această formă de diabet are ca semne principale:
-poliurie (urinări dese), polidipsie (sete), polifagie (foame excesivă), și cel mai important, glicozurie (prezența glucozei în urina finală).
Alte semne mai sunt:
-vedere încețoșată, senzații de furnicături, infecții dese, etc.

3. Menținerea unui stil de viață sănătos este principalul mod de a preveni anumite boli. Nivelul de stress joacă un rol foarte important în ritmul în care organismul își desfășoară procesele. Stresul, o situație critică, declanșează anumite mecanisme în organism care vor reacționa specific. Stresul poate ajunge să slăbească sistemul imunitar, să reducă activitatea cerebrală, să crească posibilitatea apariției bolilor cardiovasculare, să dezvolte tulburări gastro-intestinale, etc.

4. Nanismul este apare de la disfuncția unei glande endocrine. Pe scurt și în linii mari, dacă este vorba despre hiposecreția de hormon de creștere secretat de către adenohipofiză (partea anterioară a hipofizei), apare nanismul hipofizar dar dacă este vorba de hiposecreția de hormoni tiroidieni apare nanismul tiroidian.
Tratamentul constă, de obicei, în înlocuirea hormonilor secretaţi de glandele suprarenale, ovariene sau testiculare şi de tiroidă cu hormoni sintetici precum cortisolul (hormon al glandei suprarenale) sau tiroxina (hormon al tiroidei) deoarece ei sunt cei ce au legătură cu dezvoltarea fizică și psihică.
Alte întrebări interesante