Biologie, întrebare adresată de marttttac, 8 ani în urmă

Explicați ma va rog Cloroplastele la biologie și rolul lor cu cuv voastre cât mai simplu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de eleeweleew
7

Cloroplastele (cloros = din gr. „verde”) sunt organite citoplasmatice specifice celulei vegetale.

Localizare la niv. organelor: în toate organele verzi ale plantelor: frunze, tulpină, sepale.

Structură:

  • membrană dublă - cea internă trimite tilacoide (niște filamente membranoase), pe care se așează niște granule cu clorofilă → formează grana
  • stroma - substanța fundamentală a cloroplastului

Rol: în fotosinteză, în captarea energiei luminoase și convertirea ei în energie chimică.

Știm că: Fotosinteza este procesul prin care plantele își sintetizează substanțele organice necesare, pornind de la apă + săruri minerale, în prezența luminii și cu ajutorul clorofilei.


razvaniacob00: Am inteles dar in viitor ati putea sa nu mai ștergeți raspunsurile cat timp au legătură cu cerința data am inteles ca nu era destul de dezvoltat sau nu era explicat dar puteti lasa comentariu la răspuns si vom intelege (astfel pierdeți mulți utilizatori ai acestei platforme)oricum din toate raspunsurile cel care are nevoie de ajutor poate alege si singur răspunsul care i se pare cel mai corect din toate punctele de vedere.Atat am avut de zis!
razvaniacob00: Nu era un fel de hărțuire sa fie nevoie de a fi șters!
eleeweleew: Viziunea site-ului nostru este ca răspunsurile date să fie înțelese, adică să fie redactate frumos, să conțină informații corecte, explicite și să se muleze conform cerinței.
Nu sunt șterse doar răspunsurile de tip spam, ci și cele greșite sau incomplete, adică cele de la care userul nu are ce „culege”. Dacă am oferi răspunsuri vagi, care nu oferă nimic în plus decât pur și simplu ce scrie în cerință, nu am putea arăta utilizatorului cum am ajuns la o concluzie.
eleeweleew: Dacă toate răspunsurile ar fi fost de acest tip, cu siguranță cel care cere ajutor nu ar avea nicio bază de informații după care să se ghideze.
În curând se va implementa pe site o modalitate prin care standardele de calitate Brainly vor fi împărtășite și utilizatorilor, pentru a oferi răspunsuri Premium.

Mulțumim pentru feedback!
razvaniacob00: cu placere
marttttac: Mulțumesc foarte mult!!!Daca poți sa insisti puțin la partea cu lumina ..am scris in clasa ceva cu spectru luminos rogvaiv etc..și nu am inteles mulțumesc !
eleeweleew: Culoarea luminii corespunde lungimii de undă a radiației luminoase. Ideea de bază e că fiecare plantă, în funcție de pigmenții pe care îi are, absoarbe lumina de culoare complementară. De exemplu, plantele verzi își desfășoară fotosinteza optim în lumină roșie. Algele roșii (cu pigmentul numit ficoeritrină) absorb lumina verde.
eleeweleew: Sau lumina albastră la plantele brune
eleeweleew: algele brune**
marttttac: Mulțumesc foarte mult
Alte întrebări interesante