Ed. muzicală, întrebare adresată de dubniucvaleria, 8 ani în urmă

Explicați notiunile: Timbrul ,Tempou, Nuante dinamice​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de analeanca80
1

tempou- viteză, iuțeală cu care se execută o piesă muzica

timbrul-Imprimat de dimensiuni mici, emis de stat sau de o instituție special autorizată, care se lipește pe acte oficiale sau pe scrisori și care reprezintă un impozit sau o taxă

Nuanțe dinamice-taria, puterea cu care este cântat un cântec

Explicație:

Sper ca te-am ajutat

Răspuns de vilcusilvia3086
1

Explicație:

Timbrul se referă la una dintre calitățile de bază ale sunetului muzical, anume complexul de însușiri care permit diferențierea unor surse sonore mai mult sau mai puțin asemănătoare, precum vocile omenești sau instrumentele muzicale. Timbrul este considerat ca fiind de o însemnătate la fel de mare pentru personalitatea sunetului, cu acelea ale înălțimii, desfășurării în timp (duratei) și a intensității sonore. Timbrul muzical defineste stiluri pe care le poți atinge si in ce categorie de cântec te incadrezi. Cel mai adesea, timbrul este delimitat după sursa sonoră, în timbru vocal și timbru instrumental.

Tempo (din italianul tempo - „timp”, plural - tempi) indică viteza de execuție (interpretare) a unei lucrări muzicale. Este indicat în cuvinte sau, mai exact, în numărul de timpi (bătăi) pe minut (bpm).

Dinamica muzicală lucrează cu anumite elemente care sunt denumite ”nuanțe”. Termenul este preluat, evident, din pictură, deoarece se consideră că acestea conferă melodiilor acea notă de ”culoare” de individualizare, care le fac unice în interpretarea lor.

Nunanțele dinamicii muzicale sunt de două feluri:

Nuanțe cu intensitate uniformă, constantă – numite și fixe;

Nuanțe cu intensitate progresivă – sau mobile

Alte întrebări interesante