Studii sociale, întrebare adresată de MONICABELEHUZ, 9 ani în urmă

explicati semnificatia versurilor:1 Invata de la ape sa nu dai inapoi.                                                                                   2.Invata de la greieri,cand singur esti,sa canti.                              URGENT


antoniacute: 1.Primul vers denota aspecte din viața omului,ce mizează pe faptul ca ființa umană trebuie sa lupte pentru ceea ce își dorește.Asemenea apei,ce curge constant si lin spre o eternitate necunoscuta,omul trece prin viața lipsit de experiența,ceea ce il determina sa actioneze dupa primul impuls,fără sa renunțe la tot ceea ce a creat.Astfel,semnificatia versului este aceea ca nu trebuie sa renunțam la veleități,ci doar sa luptam pentru ele.
antoniacute: 2. Singurătatea face parte din volumul vieții,fiind o perioada in care sufletul uman se regaseste in propriile trăiri.Asemenea greierilor,ce apelează la melodie pentru a călători prin sunetul vag al liniștii,omul trebuie sa uite grijile ce-l pândesc pretutindeni,apeland la glasul uitării.Astfel,consider ca versul dat sugerează faptul ca trebuie sa depășim solitudinea si sa ne găsim pe noi insine in tăcerea vieții.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeadumitrac
0
1.Aspectul in viata omului.
2.Singuratatea din viata omului.
Alte întrebări interesante