Istorie, întrebare adresată de ladydi, 9 ani în urmă

explicati sensul termenilor plebeu,senat,patrician

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elena221200
20
SENÁT, senate, s. n. 1. (în Roma antică) Sfatul bătrânilor; (în timpul republicii) organul suprem al puterii de stat; (în timpul imperiului) consiliu consultativ cu rol politic minor. 2. Denumire a Camerei superioare a Parlamentului în unele state, în care acesta este bicameral. 
PLEBÉU, -EE, plebei, -ee, s. m. și £, adj. 1. (în Roma antică) (Persoană) care făcea parte din plebe (1), care aparținea plebei; plebeian (1). 2.(Persoană) asuprită, exploatată, plebeian (2); (om) sărac, umil; p. ext. (om) de rând, lipsit de distincție, vulgar, grosolan
PATRICIÁN, -Ă, patricieni, -e, s. m.s. f. 1. S. m. și f. (în Roma antică) Membru al comunității gentilice, iar mai târziu al aristocrației gentilice, care se bucura de toate drepturile și privilegiile; patriciu (2); p. gener. nobil, senior, aristocrat. ♦ (Adjectival) Care aparține patricienilor (1), privitor la patricieni, de patricieni; p. gener. de origine nobilă, aristocratică; cu purtări, gesturi etc. distinse. 2. S. m. Cârnat preparat din came de vită tocată, cu condimente, care se consumă fript pe grătar. [Pr.-ci-an] – Din fr. patricien. 
Răspuns de denysa358
29
patricienii sunt aristocrati, membrii marilor familii
plebeii sunt oameni liberi, dar fara drepturi
senatul este constituit de sfatul batranilor

Alte întrebări interesante