Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

explicati:

va rog frumos

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albatran
1

Nicolae Balcescu se refera la Revolutia din 1848.El explica faptul ca nu Revolutiile din Europa au fost cauza Revolutiilor Romane( asa cum sustineau si sustin si azi unii istorici straini care vroiau/vor  sa minimalizeze rolul Romanilor In Europa)..Ele au fost doar scanteia declansatoare.

In Tarile Romane Revolutiilede la 1848 au avut nu doar o componenta de eliberare si emancipare  sociala (ca in alte tari) ci si de eliberare nationala.

De aceea se refera la cel 18 veacuri de impilare (asuprire) si lupte. 1848-106  (cucerirea Daciei de catere romani si inceputul formarii poporului roman) apar cele 18 veacuri.

N Balcescu a fost un adevarat vizionar.Truda poporului roman asupatra lui insusi este desavarsirea constiintei nationale unificatoare a romanilor din toate tinuturile romanesti..De altfel Programul Revoltiilor de la 1848 a fost implinit ulterior in 1859 (Mica Unire) , 1877 (Independenta) ,modernizarea ( domniile lui AI Cuza si apoi Carol I,), 1918 si, finis coronat opus, Marea Unire, al carei Centenar il aniversam zilele acestea.


albatran: da un refresh, am adaugat
albatran: si baga la cap!!
albatran: trebuie sa plec acum
albatran: si eu mersi de punctajul generos...am incercat sa ma ridic la iinaltimea temei si sa te invat cate ceva..ce m-a invatat si pe mine Profesorul meu de Istorie, probabil aflatacum pe Ceea Lume (dac ar trai ar avea peste 100de ani) , prof colonel Constantin Domnisoru, veteran de razboi.A fost DIRIGINTELE meui si NU O SA IL UIT TOATA VIATA..ce istorie stiu, de la EL stiu!!
Alte întrebări interesante