Limba română, întrebare adresată de Duracella, 9 ani în urmă

Exprimă-ți opinia despre semnificația următorului fragment din textul citat: Jorunn considera creierul omenesc ca fiind un computer mai complicat. Omul trebuie să fie mai mult decât o maşină, nu?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de atillasmell123
29
Well, da consider ca este un soi de computer cu mult inaintea tehnologiei actuale. Creierul omenesc e plin de mistere dar totusi in momentul de fata stim destule lucruri despre el incat sa ne dam seama ca este un organ minune. creierul coordoneaza tot, fiecare miscare fiecare gest, absolu tot. 
Este pe de o parte un calculator insa asta este doar o metafora, deoarece consider ca acest organ este mult mai mult de atat. Este capabil de foarte multe lucruri pe care nici macar nu le sesizam .Creierul sau encefalul (din latina cerebrum, din greaca Ενκέφαλον, encephalon) reprezintă partea sistemului nervos central aflată în interiorul craniului. Acesta controlează numeroase funcții ale organismului, cum am zis si mai sus,cum ar fi bătăile inimii, mersul și alergarea, generarea de gânduri și emoții.
In concluzie unii ar putea denumi metaforic creierul ca fiind un calculator mai complicat dar eu cred ca nu este asa, este mult mai mult decat un calculator, este organul cu ajutorul caruia gandesti limpede, clar, mergi, vorbesti, esti capabil sa iubesti si tot pachetul, deci e mai mult decat un calculator.

scuze pentru ideile amestecate insa nu stiam ce sa zic mai intai


atillasmell123: absolut*
atillasmell123: decat atat*
atillasmell123: Deci la prima fraza schimba consider cu s-ar putea zice
atillasmell123: ok mai trebuie sa iti dau niste motive pentru care creierul nu este decat o masinarie, un computer ca altfel nu pot dormi la noapte :))
atillasmell123: Creierul este mai creativ atunci când este obosit. Există persoane care lucrează mai mult şi mai bine dimineaţa, în timp ce altele o fac după miezul zilei. Indiferent din ce categorie face parte o persoană, aceasta preferă să rezolve probleme, să răspundă la întrebări sau să ia decizii în cel mai bun moment al ei, fie dimineaţa, fie după-amiaza.
atillasmell123: Introversiunea şi extroversiunea provin din părţi diferite ale creierului. Dacă până acum se credea că persoanele introvertite sau extrovertite sunt aşa fără nicio explicaţie, cercetătorii au descoperit că există diferenţe la nivelul creierului între aceste persoane. Este vorba despre diferenţe între sistemul de dopamină, care în cazul extrovertiţilor, îi împinge spre lucruri noi, îi face să se supună riscurilor, sau să se bucure de lucruri neobişnuite sau surpinzătoare.
atillasmell123: „Puiul de somn” este foarte benefic pentru creier. Se ştie deja că somnul este foarte important pentru creier, dar se pare că şi „puiul de somn” are un rol semnificativ. Potrivit unui studiu, „puiul de somn” zi de zi îmbunătăţeşte memoria. Într-un studiu, participanţilor li s-a cerut să memorizeze nişte ilustraţii, după care au avut 40 de minute de pauză, în care unii au tras un pui de somn, iar alţii au stat treji.
atillasmell123: După aceea, au fost testaţi pentru a vedea cine memorizase mai bine ilustraţiile şi s-a constatat că aceştia erau cei care dormiseră în pauză. Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte, lucru care este adevărat, deoarece creierului îi este mai uşor să reţină o imagine decât ceva scris.
Alte întrebări interesante