Limba română, întrebare adresată de anamariabb, 8 ani în urmă

Exprima-ti opinia,in 10-15 randuri,despre necesitatea existentei unui caracter practic al notiunilor teoretice invatate.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
29
  Întotdeauna este necesar să fie aplicate practic noțiunile teoretice, pentru o înțelegere mai profundă. Noțiunile teoretice cu care iau contact elevii nu sunt întotdeauna pe înțelesul lor, mai ales când este vorba de științe, precum biologia, fizica și chimia. Orele de laborator și experimentele practice sunt o parte importantă a înțelegerii teoriei, poate cea mai importantă din punctul meu de vedere. Elevii observă ce implică anumite teorii fizice, anumite reacții ale substanțelor sau elementele de bază ale unui organism viu, datorită mulajelor din laborator. 
  Totodată, în cadrul orelor de limba română ar trebui să existe diverse activități care să-i apropie pe elevi de subiectul unui roman, al unei nuvele, iar aceștia vor înțelege mult mai bine comportamentul personajelor. De exemplu, pe baza romanului "Ion" de Liviu Rebreanu se poate organiza un proces de acuzare a personajului principal Ion pentru sinuciderea Anei/ pe baza nuvelei "Moara cu noroc" pot fi refăcute anumite scene semnificative, precum tulburarea interioară și exterioară a protagonistului, Ghiță, gândurile sale. Încercarea profesorilor de a-i pune pe elevi să se imagineze în locul unui personaj literar va dezvolta receptivitatea acestora, care vor încerca întotdeauna să se "pună în pielea" personajului și vor înțelege mai bine opera literară. De asemenea, filmele adaptate după operele literare sunt de mare ajutor elevilor, aceștia fiind captivați de impactul vizual al actorilor, al acțiunii. 
  În cazul artelor (plastice, muzicale și teatrale) elevii nu pot rămâne la stadiul noțiunilor teoretice, acestea fiind doar un supliment și o ghidare artistică, dar centrul de interes și munca cea mai mare este în actele lor artistice, precum picturile, desenele, concertele și interpretarea pieselor de teatru. 
  Așadar, fiecare domeniu are nevoie de noțiuni teoretice, care sunt deosebit de importante, dar întotdeauna în armonie cu practica lor, pentru a fi pusă fiecărui elev o bază solidă a cunoștințelor.

(Poți să alegi alt domeniu despre care să vorbești, precum cel economic, de producție etc.)
Alte întrebări interesante