Limba română, întrebare adresată de sonsayfam725, 8 ani în urmă

Exprima-ti opinia in 15-20 randuri despre afirmatia"Sunt ani (ba chiar milenii) de cand de dragul banilor, de dragul credintelor, de dragul ideilor, in numele sentimentelor si in numele idealurilor, se ucide si se da foc cu o fervoare care ingrozeste fara a uimi si oripileaza fara a mai parea de neinchipuit."

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rosener
11
sunt de acord cu această afirmație. dintotdeauna oamenii au pus desfătările trupești și banii, credințele și idealurile mai presus de tot ceea ce este moral și rațional. oamenii s-au lăsat orbiți de propriile interese și năzuințe și au călcat orice altceva în picioare. mulți oameni se măcelăresc între ei din cauza banilor și a dragostei ghidate de gelozie. câte cruciade au existat din cauza religiei, pentru că unii oameni nu au fost înzestrați cu capacitatea de a accepta credința altuia.
consider că oamenii trebuie să învețe să fie mai îngăduitori cu ceilalți, mai darnici, mai respectuoși față de opiniile celorlalți. într-o societate educată, lucrurile care oripilează nu au cum să existe.
Alte întrebări interesante