Limba română, întrebare adresată de mariansjzjaja, 8 ani în urmă

Exprimă-ți opinia, în aproximativ cinci rânduri, despre semnificațiile textului:

Bradul ar fi vrut și el să fie un pom cu fructe pe dânsul, să stea în apropierea oamenilor și să aducă și el bucurie copiilor, cum fac dulcile cireșe, când se îngână primăvara înflorită cu vara soarelui cald. Dar veștmântul lui întunecat nu atrăgea pe nimeni și toți râdeau de frunzuțele lui ca acele și de cucuruzul lui țepos.
Și bietul brad, văzând că nici cucuruzul, nici rășina lui mirositoare nu se pot asemăna cu fructele celorlalți pomi și nu ademenesc pe nimeni, plecă amărât din lumea pomilor și se retrase departe, în pădure. Acolo își plângea în taină obida. Ce putea să facă? N-avea ce da oamenilor. Plângea în sufletul său, dar fără să se tânguie, fără să se revolte.
Iar bunul Dumnezeu, care le vede pe toate și are grijă și de bobul de rouă, și de firul de iarbă, auzi râsul răutăcios al pomilor roditori și văzu lacrimile bradului cuminte. Se apropie atunci de dânsul și-i spuse:
- Nu fi mâhnit, bradule! Ție nu ți-e dat să porți fructe, pentru a sătura lăcomia nemăsurată a celor mai neastâmpărați copii ai mei care sunt oamenii. Așteaptă și vei vedea că și ție îți port de grijă.
(Legende populare românești, Bradul sau pomul darurilor)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andrei6966
0

Răspuns:

In opinia mea textul se referă la strict obiectul de Crăciun pe care toată lumea îl are în casă ci asta este bradul textul face referire la minunățiile lui

Alte întrebări interesante