Limba română, întrebare adresată de test009, 8 ani în urmă

Exprima-ți opinia in câteva randuri ,cu privire la ceea ce îl definește in cea mai mare măsura pe un om ceea ce reprezintă din punct de vedere sufletesc sau din punct de vedere fizic.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Leonard
3

Salut!

După părerea mea, partea sufletească este componenta principală ce alcătuieşte imaginea unui om atât în societate, cât şi în familie.

În primul rând, degeaba o persoană are un aspect plăcut, este tânără, înaltă şi are trăsături perfecte sau se îmbracă elegant şi poartă haine scumpe, dacă în momentul în care deschide gura, curg numai reproşuri, ironii şi răutăţi. În schimb, cu mult mai mult te apropii de cineva care este sincer, zâmbitor şi care încearcă să te ajute măcar şi cu o îmbrăţişare, indiferent dacă este un om frumos sau nu.

În al doilea rând, aspectul fizic nu se datorează decât părinţilor, acesta reprezintă o moştenire genetică, nu alegem să ne naştem cu ele, deci nici nu este corect să judeci pe cineva după cum se prezintă din punct de vedere fizic.

Prin urmare, rămân la părerea că ceea ce îl defineşte cu adevărat pe un om este din punct de vedere sufletesc. Fumuseţea fizică la un moment dat dispare odată cu anii, astfel încât ... ce se fac cei care nu au fost frumoşi decât fizic, iar de partea morală şi sufletească nu s-au îngrijit, n-au sădit-o şi n-au hrănit-o?


test009: Multumesc mult.
Leonard: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante