Limba română, întrebare adresată de vascanmonica9, 8 ani în urmă

Exprimă-ti părerea despre cuvintele lui arlo.... "toate acestea sunt roade.. cărțile au fost doar semintile" ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de davidlungu07
1

Buna!

O carte este o colecție de hârtii, pergamente sau alte astfel de materiale, în formă de coli sau foi de cele mai multe ori egale între ele și legate sau broșate într-un volum. Cărțile sunt de obicei tipărite (rareori scrise și de mână) și conțin diverse lucrări scrise, pe cea mai mare diversitate de teme. O carte este de asemenea o operă literară sau științifică sau o parte semnificativă dintr-o astfel de operă.

Cea mai veche carte tipărită este Diamantul Sutra, un text al Perfecțiunea Înțelepciunii|Perfecțiunii Înțelepciunii, găsită în 1907 de arheologul Sir Marc Aurel Stein într-o peșteră lânga Dunhuang, în nord-vestul Chinei, la sfârșit scriind că a fost tipărită la 13 al celei de-a patra luni a celui de-al nouălea an al Xiatong (adică la 11 mai 868), cu 587 ani înainte de Biblia lui Gutenberg.

Metodele utilizate pentru tipărirea și legarea de cărți au continuat fundamental neschimbate din secolul al 15-lea până în prezent. Deși mai mecanizată, o tipărire de carte din 1990 are multe în comun cu tipărirea de pe vremea lui Gutenberg.

SPER CA TE-AM AJUTAT!! ❤  ⇒ cartile citite fac sa rasara multe seminte(reprezentand invataminte,folosuri)


vascanmonica9: omg omg omg! te iubesc! merssiii
davidlungu07: :)
Alte întrebări interesante