Limba română, întrebare adresată de Miriama, 9 ani în urmă

Exprima-ti parerea in 15-20 de randuri in legatura cu structura urmatoare:
- Ce ar fi trebuit sa fi invatat in scoala ca educatia primita sa te ajute sa devii o persoana fericita si de succes. 
Vreau raspunsuri concrete! 


Miriama: ma ajuta si pe mine cinevaa??
Miriama: ??

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
Ar trebui sa iubim adevarul, sa recunoastem greselile noastre si sa acceptam ca putem fi indrumati fara sa se exagereze.
Atunci cand primim o nota sa se explice motivatia acordarii ei, pe ce criterii etc. 
La stiintele sociale sa se puna mai mult accent pe definitii si exemple ale fericirii, a automultumirii, a controlului stresului, a evitarii conflictelor.
In cazul stiintelor aplicate sa se puna accentul pe informatii care sunt utile, necesare in viata de zi cu zi si sa nu se mai exagereze cu o serie de notiuni care dupa bacalaureat nu o sa le mai auzim vreodata in viata (aluzie la matematica).
In cadrul economiei si educatiei antreprenoriale sa se puna accentul pe crearea unei constiinte economice practice si nu teoretice greoaie.
Exista in manuale exemple teoretice cu privire de cum ia nastere o firma, de ce este intreprinzatorul, cum se scrie un curiculum, cum sa luam la cunostinta de legi; sa existe o temeinica indrumare socio profesionala de a lungul etapei scolare si de asemeni sa se incurajeze punerea in aplicare a unor abilitati innascute sau dobandite: pictura, dans, cantat, sport de performanta etc.
Alte întrebări interesante