Limba română, întrebare adresată de denisa6, 8 ani în urmă

Exprimarea opiniei personale a titlului poeziei cum canta marea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Sirinia
2
Gimnaziu (Clasele V-VIII) Limba română 5+3 pcte


Redacteaza o compunere de 15-25 de randuri,in care sa prezinti semnificatia titlului "Cum canta marea" de Dimitrie Anghel
Cere detalii Urmăreşte Raportează abuzul! de Alinaanamaria 07.04.2014
Publicitate

Răspunsuri
CEL MAI INTELIGENT RĂSPUNS!
Christinne
Christinne Ambiţios
Marea este cea care poate fi identificată cu fiinţa umană, deoarece este un simbol al dinamicii vieţii. Exact aşa cum omul își cînta durerea, ura și vrea ca cei din jur să o înțeleagă la fel şi marea îngînă note grele și încearcă să își facă cunoscută durerea, dar apele, valurile țin în taină și nu doresc ca lumea să afle adevărul și schimbă mereu a ei cîntare. Totul se iveşte din mare şi totul se intoarce în ea , deoarece este un loc al zămislirilor, al transformărilor şi al renaşterilor.
Ascultînd cîntecul mării îmi dau seama că există un mare secret, o poveste misterioasă, care se ascunde in spatele acestui cîntec. Cîntă straniu tumuloasa mare, dar tot nu pricep îndeajuns ce o apasă și ce o doare, sau poate ar vrea să îmi șoptească ceva, să îmi destăinuie un mister sau o taină. Dar apele o împiedică să deslege vorbele ce vrea sa mi le spună. Acum parcă se joacă, acum își părăsește jocul, acum dă de veste în larguri că cineva ascultă și-nseamnă cu mirare strania cîntare. Ascunde adevăratul înteles al versurilor ei temîndu-se ca cineva să nu surprindă, să nu asculte întreaga ei cîntare.
Marea cîntă în felul ei, unic, simplu și cu glas de mierlă, tu doar ascult-o.
Alte întrebări interesante