Limba română, întrebare adresată de uncopil18, 8 ani în urmă

Exprimarea opiniei referitor la un aspect sau întâmplare care te a impresionat la ocolul pământului in 80 de zile de Jules verne ,va rog minim 15 rânduri


consiliereneaguoanar: Personajul principal are incredere in cei de jur si accepta prietenia cu usurinta, putem spune chiar ca prieteniile castigate in aventura sa il ajuta sa termine la timp ceea ce si-a propus.
uncopil18: pai da dar problema e ca am nevoie de minim 15 rânduri
consiliereneaguoanar: Am fost impresionat de gestul personajului pricipal in India.
uncopil18: Așa
uncopil18: Si ce mai pot sa scriu?
consiliereneaguoanar: În timpul călătoriei in India Phileas Fogg întâlneste o procesiune sutty în care Auda, o tânără femeie Parsi, este condusă la un sanctuar unde urmează să fie arsă pe rug a doua zi de brahmani. El si cine il insoteste decid să-i salveze viața, căci tânăra fusese în mod evident drogată cu fum de opiu și de cânepă și astfel ea nu mergea de bună voie și nesilită de nimeni la rug.
consiliereneaguoanar: Ei urmăresc procesiunea de la templu, iar Passepartout ia în secret locul răposatului soț al Aoudei pe rugul de înmormântare, în ajunul zilei de sacrificiu. În timpul ceremoniei, el se ridică de pe rug, sperie preoții și o răpește pe tânăra femeie. Ca urmare a acestui incident, eroul, P.Fogg pierde cele două zile avans, dar nu regretă acest lucru.
uncopil18: Mersi mult
consiliereneaguoanar: La final ceea ce m-a surprins si intr-adevar mi se pare impresionant este ca eroul cartii alege sa pretuiasca viata semenilor si prieteniile sale versus Ideea de a castiga cu orice pret Pariul pe care l-a pus. Mai multe despre opera gasesti aici. https://ro.wikipedia.org/wiki/Ocolul_P%C4%83m%C3%A2ntului_%C3%AEn_80_de_zile
uncopil18: Ms enorm

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de consiliereneaguoanar
2

Răspuns:

În timpul călătoriei in India Phileas Fogg întâlneste o procesiune sutty în care Auda, o tânără femeie Parsi, este condusă la un sanctuar unde urmează să fie arsă pe rug a doua zi de brahmani. El si cine il insoteste decid să-i salveze viața, căci tânăra fusese în mod evident drogată cu fum de opiu și de cânepă și astfel ea nu mergea de bună voie și nesilită de nimeni la rug.

Ei urmăresc procesiunea de la templu, iar Passepartout ia în secret locul răposatului soț al Aoudei pe rugul de înmormântare, în ajunul zilei de sacrificiu. În timpul ceremoniei, el se ridică de pe rug, sperie preoții și o răpește pe tânăra femeie. Ca urmare a acestui incident, eroul, P.Fogg pierde cele două zile avans, dar nu regretă acest lucru.

La final ceea ce m-a surprins si intr-adevar mi se pare impresionant este ca eroul cartii alege sa pretuiasca viata semenilor si prieteniile sale versus Ideea de a castiga cu orice pret Pariul pe care l-a pus. Mai multe despre opera gasesti aici.

Explicație:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Ocolul_P%C4%83m%C3%A2ntului_%C3%AEn_80_de_zile

Alte întrebări interesante