Istorie, întrebare adresată de anatolbadragan, 9 ani în urmă

Exprimați opinia cu privire la mișcările religioase apărute în evul mediu.Va Rog Urgent!!!! Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
22
Miscarile religioase din evul mediu au avut mai multe cauze: dorinta regilor si imparatilor de a scapa de autoritatea papei de la Roma care pe langa treburile bisericesti se implica si in alte domenii ale vietii societatii (sugera legi, impunea sau sfatuia cu cine sa se insoare regele sau imparatul etc), dorinta nobililor de a limita influenta bisericii catolice in domeniile lor feudale, dorinta oamenilor de rand de a reduce sau elimina taxele bisericesti si a vanzarii indulgentelor precum si a folosirii limbii poporului in biserica si scrierea bibliei in limba oamenilor de rand.
 Biserica catolica devenise rigida, nu vroia sa schimbe si se mentinea in a impune situatii pseudostiintifice aberante precum: Pamantul se afla in centrul universului, pamantul NU este rotund etc.
Declansarea reformei s a datorat lui Martin Luter iar dupa el au aparut alti preoti care au preluat ideea de reforma bisericeasca si au modificat o in functie de dorintele lor, astfel au aparut mai multe curente: calvinismul, luteranismul, protestantismul etc. Biserica catolica a pierdut din autoritate si putere si va incepe sa sustina pe rege sau imparat in scopul centralizarii statelor si a dominatiei popoarelor.

Utilizator anonim: Jean Calvin --> a impus calvinismul in Geneva , mai exact Elveția ; Franța ; Țările de Jos ( Olanda ; Belgia ; Luxemburg) , Ungaria , Ucraina // Anglicanismul _---> impus de regele Henric al 8—lea , avea să fie și conducătorul bisericii din 1534 , sper sa nu greșesc .... Luteranismul impus de Luther Martin .. a și reformatorul elvetian Ulrich Zwigli
Utilizator anonim: Bun referat! Iau 10 !
anatolbadragan: Ms mult
Utilizator anonim: hey... ia vezi... incearca sa iei 10.50 :))
Utilizator anonim: Încerc , văd eu
Alte întrebări interesante