Limba română, întrebare adresată de cofarudenisa, 9 ani în urmă

Exprimati opinia in legatura cu afirmatia : '' Sa nu ceri altora ceea ce poti face singur.'' Sa fie cam de 6 randuri de caiet studentesc. Am facut si eu ceva , dar profesoara a spus ca trebuie facut cam asa : ca nimeni nu sta dupa noi sa ne faca lucruri , trebuie sa ne descurcam in viata, din greseli invatam .... eu nu am stiut cum sa le asez...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionutrzv01
1
Plecand de la afirmatia '' Sa nu ceri altora ceea ce poti face singur.''  putem spune ca nu ar trebui sa cerem ajutor unor colegi, prieteni sau parinti doar pentru ca ne este lene sa scriem sau sa ne exprimam, atunci cand sti ca tu poti face ceva si cel de langa tine poate face la fel nu trebuie sa ne simtim comozi sa ii spunem sa faca el.
Daca vom adopta afirmatia in sens contrar nu prea am putea sa ne descurcam in viata am fi neseriosi si in acelasi timp delasatori, trebuie sa invatam ca nimeni nu e sluga ta dar nici sa devii tu sluga la randu tau pentru ca oamenii te-ar lua de prost ceea ce nu e bine, dar nu e bne nici sa nu-ti ajuti prietenii la nevoie.
Sper ca tiam fost de ajutor bafta!

ionutrzv01: e bun?:) ce cls esti?
ionutrzv01: cam multe poze cu jocuri pe facebook:)
cofarudenisa: sunt in clasa 5 , si e prea tz ca deja l-am scris .. ca acum plec la scoala
Alte întrebări interesante