Limba română, întrebare adresată de arthemys5r, 8 ani în urmă

Exprimați opinia în min 50 cuvinte despre relația dintre elev profesor valorificand o experienta personala ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de silvianicolle
1

Răspuns:

Stiti cum se spune: lucrurile mari incep cu pasi mici. O relatie este destul de dificil de intretinut. Profesorul este o persoana experimentata care a trecut prin mai multe intamplari de-a lungul timpului,iar elevul se afla la incipitul tuturor intamplarilor. Elevul este de foarte multe ori tentat catre alte lucruri. Ceea ce explica dascalul reprezinta doar un vid pentru acesta.Totul intra pe o ureche si iese pe cealalta. Elevul trebuie sa constate ca profesorul este un al doilea parinte ce ofera lectii de viata. Nu poate sa faca tot ceea ce-i place, comfortul in exces este de foarte multe ori stricator, deoarece productivitatea scade. Elevul trebuie sa aiba urmatorul principiu: discomfortul iti poate deveni prieten, uneori trebuie sa efectuam si lucruri care nu ne plac pentru a deveni mai buni. Asta doreste fiecare profesor: elevul trebuie sa-si consume timpul numai cu activitati benefice.

Sper ca am putut sa te ajut cu ceea ce am putut,in clasele generale profesorii sunt diferiti fata de liceu.TPP.Mult succes!!!

Răspuns de Komisarul
5

Răspuns:

Buna! O sa iti raspund la intrebare, dar din punctul meu de vedere, fiindca nu stiu ce varsta ai. Banuiesc ca solicitarea ta presupune deja o anumita experienta!

Relatia dintre profesor si elev ar trebui sa fie una de comunicare eficienta, o relatie amiabila, profesionista , de incredere si  respect reciproc. Asa se face ca inveti cu drag sau din politete la unele discipline, datorita modului in care profesorul preda, asculta ceea ce ai de spus, te respecta sau iti da incredere ca ceea ce ai  spus  nu afecteaza cu nimic logica raspunsului. De asemenea limbajul nonverbal este un alt factor care te poate influenta in relatia profesor-elev.

Or, tu, elev trebuie sa ai bun simt, sa respecti omul din fata catedrei, sa comunici politicos, dar sa iti exprimi totusi punctul de vedere, fara a leza  demnitatea sau persoana.

Explicație:


Komisarul: cu placere!
Low2000: Mă ajutați.
Low2000: Am trimis tema.
Low2000: la română.
Alte întrebări interesante