Istorie, întrebare adresată de Anaharjaba, 8 ani în urmă

Exprimati-va opinia despre Al doilea razboi mondial si opinia despre Holocaust si aduceti cateva argumente pentru fiecare in parte si o concluzie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nicolae430
1

Răspuns:

Holocaustul reprezintă persecuţia sistematică organizată de stat şi exterminarea evreilor europeni de către Germania nazistă, de aliaţii şi colaboratorii săi între 1933-1945. Nu numai evreii au fost urmăriţi, persecutaţi şi ucişi în această perioadă.

Persecuţii şi arestări în masă au avut loc şi împotriva altor grupuri etnice, ca sinti şi roma, împotriva persoanelor cu dizabilităţi mentale, oponenţilor politici, homosexualilor şi altora.

Un procent semnificativ al comunităţii evreieşti din România a fost distrus în perioada celui de-al doilea război mondial.

Deportarea şi uciderea sistematică au fost aplicate evreilor din Basarabia, Bucovina şi judeţul Dorohoi.

Transnistria, partea din Ucraina ocupată aflată sub administraţie românească, a fost folosită ca un imens spaţiu pentru uciderea evreilor.

Comisia conchide, împreună cu marea majoritate a cercetătorilor de bună credinţă ai acestui domeniu, că autorităţile române poartă responabilitatea principală, atât pentru planificarea cât şi pentru punerea în practică a Holocaustului.

Explicație:

Alte întrebări interesante