Limba română, întrebare adresată de Cefaci123, 9 ani în urmă

Exprimati-va parerea in 10-15 randuri despre curajul lui Praslea din "Praslea cel voinic si merele de aur"
Dau COROANa + 24 puncte!!
RAPID,VA ROG!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de liviukiller1234
1
Mi-e mi sa parut ca Prazlea a avut un curaj mare ca sa dus dupa merele de aur. In gandul meu ziceam mereu ca va fi prins si ca va muri,dar nu sa intamplat asta. A trecut prin multe peripetii si buclucuri. Mia placut extrem de mult sa citesc aceasta poveste
Răspuns de marymaria121
3
Prâslea a vut curajul pe care frații lui nu l-au avut. De obicei in basme cel mic biruiește deoarece, uneori sub masca unui copil slab si incapabil se afla un războinic. El avea harul pe care frații lui nu l-au avut. El era cel mai curajos si mai isteț, de aceea ela fost singuri care i-a adus merele de aur tatălui sau si care a coborât pe tărâmul celalalt pentru a găsi hotul. Datorita curajului sau fetele de împărat au fost salvate. El a dat dovada si de bunavointa atunci când in ciuda faptului ca nici macar tatăl lui nu ilcredea in stare el a reușit.
Prâslea a dovedit ca, la o vârstă frageda, avea si o înțelepciune deosebita atunci când a spus:,,ei sa isi hotarasca singuri soarta". Părerea mea este ca Praslea este un model de urmat pentru toată lumea datorita calităților lui.

Cefaci123: Ms
Alte întrebări interesante