Limba română, întrebare adresată de botnarifelicia, 9 ani în urmă

Extrageti adverbele din fragmentul dat: De cinci zile incoace, Dicomes o cauta pe Ursula. O cauta prin marile noianuri de apa, pe linga tarmuri, in golfuri, o cauta pretutindeni. Trimetea semnale disperate tocmai in Marea Neagra, totodata si in acea Rosie, si in acea Alba, si in acea Egee, si in acea de Marmura: primea raspunsuri contradictorii si vagi. Chiar si Nardus, batrinul delfin ce infrunta stihia marii atitea zeci de ani, cind a auzit de ursula, n-a gasit dezlegarea cea mai buna, ci a mormait ceva prin somn, in doi peri. Iar vicleanul de zbrog dupa naravul sau zeflemitor, a fluierat a paguba; cica, asa si pe dincolo, Ursula o fi nimerit in mrejele pescarilor, acum o admira publicul la circ sau la menajerie. Cu toate acestea, Dicomes raminea la convingerea ca intr-o zi o va auzi pe Ursula, ii va deslusi vocea, dintr-un meleag de apa.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdinaDina
2
cred ca : de zile, incoace, pretutindeni, ce, atatia ani, cand, ci, ceva, pe dincolo, acum......(nu stiu daca le-am scris pe toate)
Răspuns de smaralda
2
De cinci zile incoace, Dicomes o cauta pe Ursula. O cauta prin marile noianuri de apa, pe linga tarmuri, ingolfuri, o cauta pretutindeni. Trimetea semnale disperate tocmai in Marea Neagra, totodata si in acea Rosie, si in acea Alba, si in acea Egee, si in acea de Marmura: primea raspunsuri contradictorii si vagi. Chiar si Nardus, batrinul delfin ce infrunta stihia marii atitea zeci de ani, cind a auzit de ursula, n-a gasit dezlegarea cea mai buna, ci a mormait ceva prin somn, in doi peri. Iar vicleanul de zbrog dupa naravul sau zeflemitor, a fluierat a paguba; cica, asa si pe dincolo, Ursula o fi nimerit in mrejele pescarilor, acum o admira publicul la circ sau la menajerie. Cu toate acestea, Dicomes raminea la convingerea ca intr-o zi o va auzi pe Ursula, ii va deslusi vocea, dintr-un meleag de apa.
Alte întrebări interesante