f:R -> R , f(x) = ax+ b
a si b sunt nr reale pt care :
f(-1)= -5
f(0)= -2
CUM SE FACE VA ROG EXPLICATI-MI
trofinrobert12:
am gresit f(x) = ax + b
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
f:R -> R , f(x) = ax+ b
f(-1)= -5
f(-1)=-a+b=-5
f(0)= -2
f(0)=a*0+b=-2
b=-2
-a+(-2)=-5
-a-2=-5
-a=-5+2
-a=-3
a=3
si f(x)=3x-2
f(-1)= -5
f(-1)=-a+b=-5
f(0)= -2
f(0)=a*0+b=-2
b=-2
-a+(-2)=-5
-a-2=-5
-a=-5+2
-a=-3
a=3
si f(x)=3x-2
Răspuns de
1
Deci daca f(-1)= -5 inlocuiesti si rezulta ca f(-1) = a*(-1) + b = -5 => -a + b = -5
Daca f(0) = -2 inlocuiesti si rezulta ca f(0)= a*0 + b = -2 => 0 + b = -2 => b= -2
Inlocuiesti b-ul in prima ecuatie si rezulta -a + ( -2 ) = -5 de unde rezulta ca a = -3
Sper ca ai inteles :o3
Daca f(0) = -2 inlocuiesti si rezulta ca f(0)= a*0 + b = -2 => 0 + b = -2 => b= -2
Inlocuiesti b-ul in prima ecuatie si rezulta -a + ( -2 ) = -5 de unde rezulta ca a = -3
Sper ca ai inteles :o3
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă