Fă-mi te rog o compunere despre Delta Dunării cu ce este în poză
dau 50 de puncte
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Delta Dunarii este exotica,misterioasa si salbatica.Locul unde fluviul si-a facut culcus,in drumul sa spre mare,unde apa si pamantul fac casa buna.jar pelicanii saruta cerul. Un tinut parca din alta lume,care are intotdeauna ceva nou de aratat.
Diminetile sunt mereu superbe Lumina se cerne cu grija, printre crengile copacilor. Cand o adiere de vant isi face intrarea ramurile batranelor salcii capata viata,si incep a dansa prin vazduhul abia atins de razele mult doritului soare.Mireasma florilor trezeste in sufletul omului sentimentul de melancolie.
Sarim in barca imediat ce rasare soarele. Vrem sa mergem la Sulina,dar pana acolo avem cale lunga si frumoasa de parcurs pe canalele Dunarii.Nici nu ne departam bine de Tulcea si Delta n-i se dezvaluie. Cu stufaris si salcii verzi si mai ales cu pasarile el superbe.
Cand din dreapta,cand din stanga rasar lebede nobile,egrete singuratice sau cormorani si pescarusi galagiosi.Ne intalnim cu oamenii Deltei,pescarii,care,harnici, au plecat la pescuit cu noaptea-n cap.
La un moment dat,intre atata intindere de apa,dam si de casele lacalnicilor sau pensiuni asezate pe dreapta si stanga canalului. Apoi,iar salbaticie...
In departare,un far ne da de veste ca am ajuns la Sulina.Este foarte vechi,unul dintre
simbolurile orasului.Din varful lui putem admira o priveliste extraordinara.catre oras catre o parte din Delta Dunarii,dar si catre Marea Neagra.
Si ce e mai frumos decat sa vezi locul in care Dunarea se saruta cu marea?...Admiram intinsul nesfarsit de apa,apoi dam o fuga pe plaja. Plimbandu-ne cu barca,simtim mireasma
imbatatoare a nuferilor ce plutesc linistiti pe apa calduta.
Delta Dunarii este una dintre cele mai frumoase si vestite rezervatii naturale din Europa
Explicație:
sper să îți fie de folos
Răspuns:
Delta Dunării (3446 km²), aflată în mare parte în Dobrogea, România și parțial în Ucraina[1], este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene.
Delta Dunării se încadrează în spațiul cu climat temperat semiarid specific stepelor pontice.
În arealul deltei au fost identificate 29 de tipuri de habitate de interes comunitar; astfel: Ape stătătoare oligotrofe până la mezotrofe cu vegetație din Littorelletea uniflorae și/sau Isoëto-Nanojuncetea; Ape puternic oligo-mezotrofe cu vegetație bentonică de specii de Chara; Bancuri de nisip acoperite permanent de un strat mic de apă de mare, Comunități cu salicornia și alte specii anuale care colonizează terenurile umede și nisipoase; Comunități de lizieră cu ierburi înalte higrofile de la nivelul câmpiilor, până la cel montan și alpin; Cursuri de apă din zonele de câmpie, până la cele montane, cu vegetație din Ranunculion fluitantis etc.